AKTOB Başkanlığı'na Sururi Çorabatur yeniden seçildi...

25'inci yılını dolduran Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) genel kurulu Antalya Lara’daki Concorde De Luxe Resort Hotel’de yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde birliğin yeni yönetim kurulları belirlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
AKTOB Başkanlığı'na Sururi Çorabatur yeniden seçildi...

25. Yılını dolduran Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) genel kurulu Antalya Lara’daki Concorde De Luxe Resort Hotel’de yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde birliğin yeni yönetim kurulları belirlendi. 

Genel kurula Antalya’nın turizm dernek ve birlikleri temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakalığı yetkilileri, belediye ve ticaret odaları başkanları, milletvekilleri ile turizm sektöründen bir çok temsilci katıldı.
Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan AKTOB başkanı Sururi Çorabatır, 2009 sezonunu değerlendirdikten sonra 2010 yılına ilişkin beklentilere ilişkin de bilgiler verdi.

Birlikte hareket başarı getirdi
AKTOB’un sektördeki birikimlerin bir sonucu olarak 25. yılına daha örgütlü ve güçlü girdiğini vurgulayan Çorabatır birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, ‘turizm sektörünün enerjiden vergilere, istihdamdan döviz getirilerine kadar bir çok alanda sürükleyici sektörlerden biri olduğunu ortaya koydu. Çorabatır, ‘İşte bu gerçekler de gösteriyor ki bu başarılar birlikte hareket etmeyi gerekli kılıyor. Artık rekabetin daha fazla yoğunlaştığı sektörümüzde dünyadan daha fazla pay almak istiyorsak, tanıtımdan pazarlamaya güçlerimizi ve ceplerimizi birleştirmek eksisinden daha da önemli hale gelmiştir’dedi.
 
2009’daki sonuçlar, gücümüzü gösteriyor
Kriz ve etkilerinin dünya turizmini önemli oranda etkilediğine işaret eden Çorabatır, ‘2009’da bazı bölgelerimizde gerileme olmasına karşın, genelde umulan kadar kötü bir sezon yaşamadık. Bu kriz sürecinde gelir kaybına uğramış olsak da pazarda gerilemeden durabilmek bir başarıdır. Aslında bu Türkiye tuirminin ne kadar güçlü olduğunu da gösteriyor’dedi.
 
Rakiplarine oranla işletmelerin krizin koşullarına daha esnek yollarla daha çabuk cevap verebildiğinin de altını çizen AKTOB başkanı, özellikle yüksek oranlı düşüşler beklenen Rusya gibi pazarlarda Türk kökenli turoperatörlerinin çabalarının da teşekküre layık olduğuna vurgu yaptı.
 
Sektörün 2009 gibi zor dönemleri aşmadaki fedakarlıklarından da söz eden Çorabatır, ‘Maliyetlerin arttığı, talebin azaldığı bir dönemde bizler de kazançlarımızdan fedakarlıkta bulunduk. Burada basit bir gelir-gider hesabı geçerli değil, olsaydı turizmi bugünkğ gibi sürdürülebilir kılamzdık’dedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Akaydın, Antalya Vali Yardımcısı ve sektör temsilcilerinin yaptıkları konuşmaların ardından birliğin faaliyet ve denetleme raporları okunarak genel kurul tarafından onayladı.nuşmaların ardından AKTOB’un yeni dönem kurullarının seçimleri yapıldı. Halen başkan olan Sururi Çorabatır’ın liste başı olduğu seçimde şu isimler yer aldı:

Sururi Çorabatır
Osman Ayık

Yusuf Hacısüleyman

Yaşar Sunal

Cenk Halil Bayaz

Mehmet hakan Süral

Bekir Akkaş

Hikmet Arabacı

Aslı Ulukapı

Yeliz Gül Ege

Erkan Yağcı

Tolga Cömertoğlu

Bilal Aydın

Fikret Demirtürk

Tayfun Turanlıoğlu


Denetim Kurul
Erdal Tontu

AliGüneş

Nebi Barut



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.