AKTOB Başkanı Kavaloğlu: Turizm çalışanlarına kira desteği verilmeli

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizm çalışanları için kira desteği çağrısı yaptı.

08/05/2023 01:13
AKTOB Başkanı Kavaloğlu: Turizm çalışanlarına kira desteği verilmeli

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, şu anki ücretlerle turizm çalışanlarının hem kirada oturması hem de maaş almasının çok zor olduğunu söyledi. Turizmdays'te yer alan haberde, turizm sektörünün çalışanlarının barınma sorununu otel lojmanlarıyla çözmeye çalıştığını ifade eden Kavaloğlu, şunları kaydetti.

"Turizm sektörü pandemi de çalışanını kaybetmişti. Aslında turizmde istihdam sorunu yok, yönetim sorunu var. Bunu yönetmekle yükümlü olanlarda doğru kararlar alarak yönetmek zorunda. Biz sektör olarak personelimize lojmanlarımızı, konaklama olanaklarımızı elimizden geldiğince sunmaktayız. Zincir otellerin olanakları daha fazla. Ama 5 yıldızlı otellerde çalışanların yüzde 30’u lojmanlarda konaklamaktadır." 

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR TURİZM ÇALIŞANLARINA KİRA DESTEĞİ VERİLMELİ

Turizm sektörünün çalışanları tutmak ve kaybetmemek için çeşitli çalışmalar yaptığını belirten Kavaloğlu, kamu ve özel sektörün çalışanlara kira desteği verilmesi konusunu değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Kavaloğlu, "Normal şartlarda çalışanlara kira desteği verilmeli. Turizmde sürdürülebilir olmada sektörün kaynağı insan kaynağıdır. Bu sistemin sürdürülebilir olmasında insan kaynağı var. Bunun içinde personelin ayakta kalması lazım’’ dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.