Akdeniz'in en pahalısı Türkiye...

Özellikle Avrupa’yı vuran ekonomik krizin etkisiyle İspanya, Portekiz ve Yunanistan’ın turizmde fiyatları dramatik bir şekilde düşürdüğünü kaydeden Lykia Group Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu, bu nedenle bu yıl Türkiye’de oda fiyatlarının diğer ülkelerin üstüne çıktığını kaydetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Akdeniz'in en pahalısı Türkiye...

İspanya, Yunanistan ve Portekiz fiyatlarda dramatik düşüşler yaptı, Türkiye’de fiyatlar bu ülkelerin üstünde kaldı. Diğer ülkelerin müşteri kaybetmemek adına önceki yıllardan farklı olarak fiyatları önemli ölçüde düşürmesine rağmen Türkiye’nin sunduğu hizmetleri sunamadığını da dile getiren Silahtaroğlu, “Türkiye daha pahalı ülke konumuna düştü ama ürün içeriği daha fazla olduğu için daha avantajlı” diye konuştu.

 

İNGİLİZ EV ALIP KİRALIYOR...

 

Otellerin yabancılara ucuz Türklere ise pahalı oda sattığı iddialarının bu yıl geçersiz hale geldiğini belirten Silahtaroğlu, “Sorun erken rezervasyondu. Türkler de artık

erken rezervasyon yapmayı öğrendi” dedi. Başta Fethiye ve Ege olmak üzere oteller için yeni bir rakip doğduğunu belirten Silahtaroğlu, şunları kaydetti: “İngilizler ev satın alıyor. Daha sonra bunu internetten pazarlıyor. Vergisini de ödemiyor. Vergi dairesi bunu tespit edemiyor. Memurlar eve gittiğinde arkadaşımın evi diyor.” (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.