Akdeniz Çanağının 'Paket Tur Lideri', Antalya...

Türkiye'ye paket tur ile gelen turistlerin oranı, Fransa'yı ikiye, Yunanistan ve İtalya'yı üçe katladı. Türkiye'ye paket tur ile gelenlerin oranının diğer ülkelere göre yüksek olmasının nedenini, gelenlerin önemli oranda kıyı bölgelerini tercih etmesi ve çocuklu ailelerden oluşması olarak gösteriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Akdeniz Çanağının 'Paket Tur Lideri', Antalya...

Ekin Grubunun Araştırma Biriminin çalışmasına göre, yıllık ortalama 75 milyon kişiyle dünyanın en çok ziyaretçi çeken ülkesi Fransa’da paket tur ile gelenlerin oranı yüzde 22 iken bu oran Türkiye’de yüzde 2009 yılında 49.8, Yunanistan’da yüzde 18.1, İtalya’da ise yüzde 14.4 olarak gerçekleşti.

 

Fransa: Günübirlik ve bireysel/münferit ziyaretçi...

 

Araştırmaya göre, Fransa’daki paket tur ziyaretçi oranının düşüklüğü nedeni olarak, Fransa’ya giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısının büyük bölümünün, ülkenin bulunduğu coğrafi konum ve ulaşılabilirliği nedeniyle günübirlik ziyaretlere en açık konumda olması dolayısıyla girişlerin önemli oranda paket tur dışında kalan seyahatlerden oluşuyor olması gösterildi.

 

Yunanistan: Günlük kruvaziyer turistler...

Yunanistan’a paket tur ile gelenlerin toplam ziyaretçi  içindeki payının düşük olmasının nedeninin de bu ülkeye ziyaretçi girişlerinin önemli oranda kruvaziyer gemileri ile  günübirlik ziyaretlerden oluşmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Türkiye’deki yüksekliğin nedeni...

Araştırma, Türkiye’ye paket tur ile gelenlerin oranının diğer ülkelere göre yüksek olmasının nedenini, gelenlerin önemli oranda kıyı bölgelerini tercih etmesi ve çocuklu ailelerden oluşması olarak gösteriyor.

Antalya etkeni...

 

Araştırmada, İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısının 7 milyonu geçmesine karşın bu sayı içinde paket tur ile gelenlerin çok düşük kaldığına, buna karşılık Antalya, Marmaris, Kuşadası, Bodrum ve Kapadokya gibi bölgelere gelenlerin büyük oranda paket tur ile geldiklerine dikkat çekiliyor.

 

Paket tur ile yapılan seyahatlerin; başta havayolu-pazarlama ve konaklama olmak üzere,  seyahat endüstrisi pazarını oluşturan profesyonel kesimler arasında ilişkileri olumlu etkilediğine de dikkat çekiliyor.

 

Akdeniz bölgesindeki ülkelere gelen ziyaretçiler içinde paket tur ile gelenlerin oranı (Yüzde)

 

Ülkeler   Oran (%)

 

* Türkiye        49,88

* İspanya        31,6

* Fransa         22,1

* Yunanistan   18,1

* İtalya           14,4

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.