Akademik turizm eğitiminin kurucusu Prof. Dr. Olalı anılıyor

Akademik turizm çalışmalarının ülkemizdeki kurucusu Prof. Dr. Hasan Olalı adına düzenlenen “Prof. Dr. Hasan Olalı Turizm Sempozyumu” 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde İzmir’in Foça ilçesinde, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nde düzenleniyor.

16/10/2018 20:15
Akademik turizm eğitiminin kurucusu Prof. Dr. Olalı anılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde düzenlenen sempozyumda akademik turizm literatürün ve kurumlarının gelişimine ilişkin araştırmaların sunumları ile iki panel de yer alıyor. Akademik turizm çalışmalarının ülkemizdeki kurucusu Prof. Dr. Hasan Olalı adına düzenlenen “Prof. Dr. Hasan Olalı Turizm Sempozyumu” 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde İzmir’in Foça ilçesinde, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nde düzenleniyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde düzenlenen sempozyumda akademik turizm literatürün ve kurumlarının gelişimine ilişkin araştırmaların sunumları ile iki panel de yer alıyor.

Sempozyum başkanları Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak ile Anatolia Turizm Akademisi eş başkanı ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, Prof. Dr. Hasan Olalı Turizm Sempozyumu’nun 1960’li yıllardan itibaren Türkiye’de turizm eğitimi, turizm araştırmaları ve turizm literatürünün gelişimi ile ilgili çalışmalara yer vermek, elde edilen bulguları tartışmak ve geleceğe yönelik birtakım kararların alınmasına katkıda bulunacak çıktılara erişmek olduğunu söylediler.

İki panel düzenleniyor

Sempozyum kapsamında yer alan iki panellerden ilkinin başlığı “Hasan Olalı: Yaşamı ve Akademik Kişiliği” olarak belirlenmiş. Bu panele Prof. Dr. Hasan Olalı’nın öğrencileri Prof. Dr. Meral Korzay, Prof. Dr. Alp Timur ve Prof. Dr. Öcal Usta’nın yanı sıra Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kızları Prof. Dr. Üzeyme Doğan ile Zühre Erel konuşmacı olarak katılıyor.

Sempozyum kapsamında yer alan diğer panelde ise “Türkiye’de Bilimsel Turizm Dergileri”nin durumu ve yaşanan sorunlar tartılacak. Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın yöneteceği panele konuşmacı olarak, ülkemizde çeşitli bilimsel turizm dergilerinde editörlük yapmakta olan Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Beykan Çizel, Katip Çelebi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atila Akbaba, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhsin Halis ve Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağıl Hale Özel katılıyor.

Sempozyum kapsamında diğer etkinlikler

Prof. Dr. Hasan Olalı Turizm Sempozyumu kapsamında ayrıca 18 Ekim, perşembe günü “Foça Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Günleri Açılışı”nın yapılmasının yanı sıra, sempozyum süresince Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kitapları sergilenecek ve 9. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması sergisi de ziyarete açık olacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.