Airbus’tan ‘Fly Your Ideas’ yarışması...

Airbus’ın UNESCO tarafından desteklenen ve iki senede bir gerçekleştirdiği ‘Fly Your Ideas/Fikirlerinizi Uçurun’ yarışması ile dünyanın dört bir yanından öğrenciler havacılık endüstrisinin sürdürülebilirliğini sağlamak için yeni fikirler geliştirecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Airbus’tan ‘Fly Your Ideas’ yarışması...

Bu sene kazananları, 30 bin euro ödülün yanı sıra Airbus profesyonelleri ile kendi kampüslerinde bir hafta geçirme ve uzmanlardan yenilikçiliğin püf noktalarını öğrenme fırsatı bekliyor.

Yenilikçilik Airbus’un gelecek vizyonunun merkezinde yer alıyor. Bu yarışma Airbus’a dünyanın her yerinden değişik bölümlerde okuyan öğrenciler ile iletişim kurma ve endüstrinin lider şirketinin havacılık endüstrisinde teknolojileri sürdürebilir kılma ve yolculara daha konforlu seyahat etme imkanı vermek için neler yaptığını daha yakından görme fırsatı sunuyor.

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Fly Your Ideas Yarışması Başkanı Charles Champion “Havacılık endüstrisinin geleceğinin sürdürülebilir olması vizyonumuzu paylaşan yeni yeteneklerle bir araya gelmeyi ve onlarla iletişim kurmayı amaçlıyoruz. Dünyanın her yerinden öğrenciler ve akademik dünya ile buluşup yeni fikirleri teşvik ederek yeni nesil girişimcilere ilham kaynağı olmayı umuyoruz” dedi.

Bu sene takımların tasarımları ve yarattıkları projelerin tüm hakları kendilerine ait olacak, böylece  fikirlerini bir adım öteye götürme, ilerletme ve sonrasında ne yapacaklarına karar verme imkanına sahip olacaklar.

Fly Your Ideas’a olan ilgi artmaya devam ediyor. Başvuruların sona ermesine iki kay kala 55 ülkeden 111 takım yarışmaya başvurdu. Seçilerek bir sonraki aşamaya geçme planları olan takımların başvurularını en geç 7 Aralık 2012 tarihine kadar yarışmanın web sitesinden yapmaları gerekiyor.

Fly Your Ideas yarışması uçak üreticisinin, havacılık endüstrisinin 2050 ve sonrasında sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile başlattığı “Future by Airbus/Airbus’a Göre Gelecek” girişiminin yalnızca bir parçasını oluşturuyor.

Bu senenin yarışma konuları ise Airbus tarafından 21. Yüzyılda havacılığın sürdürülebilir bir endüstri olması karşısındaki en önemli sorunlar olan “Enerji”, “Verimlilik”, “Karşılanabilir Büyüme”, “Trafik Artışı”, “Yolcu Deneyimi” ve “Çevre Bilinci”nden oluşuyor.  

 

 Yarışma Takvimi

 

             Kayıtların sona ermesi  - 30 Kasım 2012

             Birinci Tur - 3 Eylül 2012 - 7 Aralık 2012 (Tek sayfalık tasarı)

             İkinci Tur - Ocak 2013 - Nisan 2013 (en fazla 100 takım 5 bin kelimelik rapor ve kısa video sunmak üzere seçilecek)

             Üçüncü Tur - Mayıs 2013 - Haziran 2013 (5 takım Airbus ve endüstri uzmanlarından oluşan jüriye sunum yapacak)

             Son sunum ve ödüllerin verilmesi –  Haziran 2013

 

Fly Your Ideas 2011

 

             75 ülkeden 2,260 öğrenci başvurdu ve İkinci Tur’a 84 takım finale ise 5 takım seçildi

 

             2011 Yılının Birincisi: Çin – Çin’de yer alan Nanjing Üniversitesi, uçağın iniş ve kalkıştaki dalgalanmalarından yararlanan yere konuşlandırılmış rüzgar güç üretim sistemi ile birinci oldu. Grup sözcüsü Xinyuan Zheng “Airbus’ın 2011 Fly Your Ideas yarışmasına katılmak bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Birinci olduğumuz içi gurur duyuyoruz” dedi.

             2009 Yılının Birincisi: Avustralya – Queensland Üniversitesi öğrencilerin oluşan uluslararası ‘Coz’ takımı Haziran 2009’da birinci seçildi. Takımın projesi keneotundan yapılan fiber kompozit materyalin uçak kabininde kullanılması üzerine odaklanmıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.