İflas eden Air Berlin suçluyu buldu

İflas eden Alman havayolu şirketi Air Berlin, hisselerinin büyük bölümüne sahip olan Etihad'a 2 Milyar Euro'luk tazminat davası açtı.

14/12/2018 19:38
İflas eden Air Berlin suçluyu buldu

Berlin Eyalet Mahkemesi'nin basın bürosunun bildirdiğine göre, bu doğrultuda bir dava açma başvurusu kendilerine ulaştı. Tourexpi'nin, Aero.de adlı havacılık web sitesine dayandırdığı haberine göre, Air Berlin'in kayyumu Lucas Flöther, Etihad'tan 500 Milyon Euro istedi. Ayrıca, Etihad'ın daha yüksek tazminatlar ödemek zorunda olduğuna karar verilmesini istediğini de belirtti. Mahkeme, dava değerini şimdilik 2 Milyar Euro olarak belirledi.

İflas eden Air Berlin'in kayyumuna göre Etihad, 2017 Nisan ayında imzaladığı bir belge ile Air Berlin'e o tarihle başlayan ve 18 ay sürecek olan bir süre boyunca finansal destek vermeyi taahhüt etti. Kayyuma göre Air Berlin'in iflası, Etihad'ın Ağustos 2017 tarihinde bu taahhütten tek taraflı olarak vazgeçtiği için kaçınılmaz oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcı havayolları şirketi olan Etihad, 2012 yılından itibaren Air Berlin'in hisselerinin yüzde 29.2'sine sahip. Etihad, sürekli para sorunu yaşayan Air Berlin'e defalarca finans kaynağı aktarmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.