Agatha Christie’nin 125’inci yaşı Venedik’te kutlanacak
Dünyanın en lüks trenlerinden Venice Simplon-Orient Express, ünlü şehirler Venedik ile İstanbul'u birbirine bağlamasıyla tanınıyor.

Pera Palace Hotel Jumeirah, "Doğu Ekspresinde Cinayet" romanının efsanevi yazarı Agatha Christie'nin 125. doğum yılı kutlamaları kapsamında Venice Simplon-Orient Express Trenleri ve Belmond Hotel Cipriani ile birlikte Venedik’te özel bir davet düzenliyor. Otellerin ve Orient Express trenlerinin şefleri 1 Temmuz Çarşamba günü Venedik’te Belmond Hotel Cipriani'de gerçekleştirilecek akşam yemeğinde misafirlere çok özel lezzetler hazırlayacak.
Pera Palace Hotel Jumeirah Executive Şefi Arif Kemal Doğan ve Orhan Demirok, lezzet yolculuğu için Paris, Venedik ve İstanbul'un tatlarını bir arada sunmak üzere Venice Simplon-Orient Express'in Şefi Christian Bodiguel ve Belmond Hotel Cipriani'nin Şefi David Bisetto ile bir araya gelecek.
Etkinlik Programı:
Tarih: 1 Temmuz Çarşamba, 2015
Yer: Belmond Hotel Cipriani Venedik
Fiyat: Kişi başı 130 Euro
Rezervasyon için:
Tel 041 240 801 / 0185 2678 451
Agatha Christie tarafından 1934 yılında yazılan ünlü dedektif romanı "Doğu Ekspresinde Cinayet", İstanbul'a yapılan bir seyahatten esinleniyor. Agatha, Türkiye'den Irak'a tren yolculuğuna çıktığında tüm hayatı boyunca istediği bir hayali yerine getirmiş ve bu yolculuk sırasında kitabı yazmıştı. Efsane haline gelen roman, Doğu Ekspresi yolcularının kalması için aslen 1892 yılında inşa edilmiş olan Pera Palace Hotel Jumeirah'da, 411 numaralı odasında kaleme alınmıştı. Otelin gizemli havasına katkıda bulunan bu odaya, yazarın adı verilmişti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: