Afrika'da işsizliğin ilacı turizm...

Afrika’da hızlı bir büyüme planlamakta olan W Otelcilik Grubu sektörün Afrika’nın kanayan yarası işsizliğe çözüm bulmaya aday en öncelikli sektör olduğunu açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Afrika'da işsizliğin ilacı turizm...

Küresel zincirler ve yerel markaların imzalamış oldukları mevcut kontratlar da bu tezi doğruluyor. Hotel Partners Africa’nın kurucularından olan W Hospitality Grup tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre Afrika otelciliği hızla istihdam yaratmaya devam edecek. Sadece bu yıl 136 bin yeni iş üretilmiş olacak.

Mamafih bütün sektörlerde olduğu gibi, otelcilikte de durum ülkeden ülkeye değişik tablolar çizebiliyor. Orta Sahra’daki Nijerya ile birlikte 5 Kuzey Afrika ülkesi otelciliğin büyümesinde başı çekiyor. Örneğin Nijerya’da otel sektörü bu yıl 53 bin yeni iş yaratacak.

Nijerya’nın ardından 11 bin yeni iş ile Gana, 9 bin ile Angola, 8 bin sekizyüz ile Etiyopya ve 8 bin beş yüz iş ile Uganda geliyor.

Yaratılan iş sahaları çok büyük sayılarla genç insanların istihdamını sağlayacak. Sektör bir yandan da personelinin becerilerini yükseltmek için eğitim sahaları açarak ek istihdam alanları yaratacak.

Afrika’da hızla büyüyen otelcilik sektörünün kıtaya olan yetişmiş insan göçünü de hızlandırması bekleniyor. Özellikle orta kademe yöneticilerinde yaşanan açık hem bu alandaki göçü arttıracak hem de ülkelerde bu alandaki eğitim kurumlarının sayısında bir patlama yaratacak.

Afrika’da istihdam yaratma kapasitesi itibarıyla önde gelen otelcilik grupları ise şöyle sıralanıyor; Hilton 10 bin çalışan, Accor 6 bin, Carlson Rezidor 5 bin beşyüz ve Marrriott 4 bin çalışan. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.