Adrasan’da bu yıl 2 bin kişi uçacak...

Geçen yıla göre bu yıl uçuş sayısını arttıran Kemer Paragliding’in uçuş yapan misafirleri arasında başı Ruslar, Baltık ülkelerinden gelen turistler ve özellikle bu yıl oldukça büyük artış gösteren Azeri turistler çekiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Adrasan’da bu yıl 2 bin kişi uçacak...

Halil ÖNCÜ-ADRASAN

Adrasan’da 2010 yılında faaliyete geçen “Kemer Paragliding” Yamaç paraşütü İşletmesi bu yıl hedefini 2000 kişiyi uçurmak olarak belirledi. Geçen yıla göre bu yıl uçuş sayısını arttıran Kemer Paragliding’in uçuş yapan misafirleri arasında başı Ruslar, Baltık ülkelerinden gelen turistler ve özellikle bu yıl oldukça büyük artış gösteren Azeri turistler başı çekiyor. Avrupalı turistlerin sayısının azlığını ise Avrupalı acentelerin yamaç paraşütüne riskli bakmalarından kaynaklandığını belirten Kemer Paragliding İşletmesi Yöneticisi Semih Özdemir,” Avrupalı acenteler uçuşa riskli gözle bakıyorlar. Ama bu konuda bir risk yok” dedi.

Son dönem Azeri turistlerin yoğunluğu gözlerden kaçmıyor...

Adrasan’da adrenalin ve özgürlük dolu Yamaç paraşütü faaliyetlerine devam eden Kemer Paragliding İşletmesi Yöneticisi Semih Özdemir konu ile ilgili verdiği bilgide, “Kemer bölgesinde bir ilki gerçekleştirerek, 2010 yılında başladığımız adrenalin ve özgürlük dolu Yamaç paraşütü faaliyetimize, güvenilir ve memnuniyet odaklı olarak devam etmekteyiz.

Bu güne kadar hizmet verdiğimiz yerli ve yabancı misafirlerimizin tamamının uçuşlardan son derece mutlu ayrılmalarından aldığımız haz ve güvenle , hava şartlarının uygun olduğu 1 Mayıs – 20 Ekim tarihleri arasında her gün faaliyetimize devam etmekteyiz.  Adrasan Bölgesinde Yamaç paraşütü keyfini turizmde alternatif bir seçenek olarak sunuyoruz. Bu yıl 2000 kişiyi uçurmayı hedefliyoruz. Bunu da sezon  sonunda gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Uçuşlarımıza Ruslar başta olmak üzere, Baltık Ülkeleri ve özellikle son dönem bölgemize rağbet gösteren Azeri turistler büyük ilgi gösteriyorlar” dedi.
 

Avrupalı acentelerin yamaç paraşütü uçuşlarını riskli gördüklerini ifade eden Özdemir, “Avrupalı turistler daha çok internet üzerinden bize ulaşıyorlar ve otel dışında değişik alternatif heyecanlar arıyorlar. Bu heyecan ise onların istediği en önemli heyecanlardan birisi. Ancak Avrupalı acenteler uçuşa riskli gözle bakıyorlar. Ama bu konuda hiçbir risk yok. Uçuş yapan Avrupalı misafirlerimiz iyi ki gelmişiz bu keyfi yaşamışız diyorlar. Bunun dışında çok sayıda Türk misafirimiz de arkadaşlarına doğum günü hediyesi olarak yamaç paraşütü keyfini satın alıyorlar ve arkadaşlarına sürpriz yapıyorlar” dedi.

110 kg. dan fazla kilolular uçamıyor...

Kemer Paragliding İşletmesi Yöneticisi Semih Özdemir uçuşlar hakkında da bilgiler verirken, uçuş için küçük çocukların ebeveynlerinin izinlerinin gerektiğinin ve 110 kg. dan yüksek kiloluların ise uçmalarının imkanı olduğunu ifade etti. Özdemir, “ Uçuşumuza herhangi bir rahatsızlığı olmayan 110 kg den fazla olmamak şartıyla herkes katılabiliyor. Uçuş yapacaklarının uçuştan önce alkol almamış olması gerekiyor.

Küçük çocukların uçabilmesi için ebeveynlerinin belgeli olarak izin vermesi gerekmektedir.  Beldibi – Göynük – Kemer – Kiriş – Çamyuva – Tekirova , Çıralı, Olympos, Adrasan, Karaöz de konaklayan misafirlerimizin, ofisimizi arayarak uygun zamana rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir. Belirtilen bölgelerdeki konaklama noktalarından misafirlerimizi,  transfer araçlarımızla alarak yaklaşık 45 dakika içinde rüzgarın durumuna göre Adrasan veya Karaöz sahiline ulaştırıyoruz.
 
Mesafemizin uzak olmasından dolayı pilot sayımızın katları kadar misafir alıyoruz. İlk grubumuz  985 metre yüksekliğindeki Adrasan Odunluk tepe zirvesine çıkmak üzere, arazi taşıtımız ile 12 km lik yola çıkıyorlar. Bu arada bekleyen misafirlerimiz plajda denize girme imkanı buluyorlar, ayrıca bölgede bulunan restaurantlardan faydalanabiliyorlar” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.