Adli Tıp turizme el atıyor...

Turizm bölgelerinde giderek artan sayıda taciz ve tecavüz olayları Adli Tıp kurumunu bu konuda insiyatif almaya zorladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Adli Tıp turizme el atıyor...

Kurum başta turizm bölgeleri olmak üzere tacizin yüksek olduğu kentlerde sığınma ve destek merkezleri kuracak. Adli Tıp Kurumu, turistin en yoğun olduğu illerden Muğla'da cinsel saldırıların ürkütücü boyuta ulaşması üzerine bölgede Grup Başkanlığı kurma kararı aldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında inşaatına başlanan merkezde başta cinsel istismar ve cinsel saldırı olguları ile otopsi birimi olacak. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, “Muğla 350 kilometreyle sahili en geniş olan ilimiz. Gelen turist sayısı çok yüksek. Bir arkadaşımızı görevlendirdik. Otopsi ve cinsel saldırı merkezi kurduk. Muğla'daki en büyük sıkıntı turistlerin uğradığı cinsel saldırı ve bu vakaların raporlandırma aşamaları. Projeyi kabul ettirebilirsek her yere aynısını yaptıracağız. Merkez üç katlı olacak. Alt katı otopsi, orta katı muayene ve üst katı da hastaların istirahatine ayırdık” dedi. 

“Turistler mağduriyete uğradıkları zaman konsolosluklarına gidiyorlar. İngiltere İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttgieg taciz sayısının ürkütücü boyutlarda olduğunu söyledi. Bize öyle şeyler anlattılar ki üzüntü verici. Tur operatörlerinin onlara verdiği sayılar çok yüksek. Konsolosluk, saldırıya uğrayan turistlere 'Böyle bir şey başınıza gelirse İngiltere'ye gidin. Orada yapılan testleri, sonuçları Türkiye'ye göndeririz' demiş. Biz bu merkezi açınca artık adalet daha hızlı sağlanacak. Zaman kaybı ortadan kalkacak.

“İngiltere İzmir Konsolosu bizim merkezin açılacak olmasından dolayı çok mutlu oldu. Zaten bu merkez sayesinde olgulara anında müdahale edeceğiz. Kişi İngiltere'ye giderse de İngiltere'den bize gelen sonuç çıktılarını burada değerlendirebileceğiz. Merkez hem Muğla'ya hem de Aydın Söke'ye aynı mesafede. Dolayısıyla turistik bölgelerin ortasında bir binamız olacak. Uzmanlarımızı iyi İngilizce bilen arkadaşlardan seçtik. Turistlerle iletişimde de bir sorun yaşanmayacak”.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlıyor. Resmi kaynaklara göre turistlere yönelik 2011 yılında 62 taciz olayı yaşandı. 2012 yılının 9 aylık döneminde ise 51 taciz olayı yaşandı. Taciz olayları en çok Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde gerçekleşti.(Erhan Öztürk-Akşam)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.