Ada sakinlerine aşı yapıp turizmi açıyorlar... İlk turist kafilesi adaya ulaştı

Koronavirüsü yüzünden zor günler geçiren Yunanistan, en önemli gelir kaynaklarından olan turizm için kolları sıvadı. Ülkenin gelir kaynağı 69-70 adada yaşayanlara aşılama sürecinde öncelik verilirken, ‘Covid Turizmi’nin pilot örneği için 200 Hollandalı turist kafilesi Rodos Adası’na dün ulaştı.

16/04/2021 10:18
Ada sakinlerine aşı yapıp turizmi açıyorlar... İlk turist kafilesi adaya ulaştı

Son dönemde vaka ve ölüm sayısının katlanarak arttığı Yunanistan, çareyi turizm sektörünü canlandırmakta buldu…

En önemli gelir kaynaklarından olan turizm canlandırmak için harekete geçen Yunanistan “Özgürlük Operasyonu” adıyla yeni bir kampanya başlattı. Ülkedeki yaklaşık 70 adada yaşayan insanlara corona virüsü aşısında öncelik tanınması kararlaştırılırken Atina yönetimi böylelikle ülkeye gelecek yabancı turistlere kapılarını açmayı planlıyor.

Nisan ayının sonuna kadar bütün adalarda yaşayan insanlara aşı yapılacağını açıklayan Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, başta İngilizler olmak üzere birçok ülkeden turistin de bölgeye gelebileceğini açıkladı. Mayıs ayının ortasından itibaren yabancı turistlere kapılarını açmayı planlayan Yunanistan, adalarda yaşayan turizm çalışanları, taksi şoförleri, tekne kaptanları ve bar çalışanlarına aşı yapılacağını duyurdu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.