ACTB Fuarının konsepti değişiyor...

Viyana’da 22-24 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ACTB (Avusturya, Orta Avrupa Turizm Ticareti) fuarının önümüzdeki yıldan itibaren adı ve konsepti değişiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ACTB Fuarının konsepti değişiyor...
Kerem Köfteoğlu

Fuarı düzenleyen Avusturya Ulusal  Turizm Ofisi (ANTO) üst yöneticisi Dr. Petra Stolba, fuarın bu yılki temasının “Gel  ve yeniden canlan” olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Avusturya’nın yanı sıra, Macaristan, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Tuna (Danube) Turizm Komisyonu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ACTB, bundan sonra Avusturya’nın turistik ürünlerini uluslar arası pazara sunacağı bir etkinlik olarak düzenlenecek. Fuarı artık ATB (Avusturya Turizm Ticareti) adıyla düzenleyeceğiz.”

Avusturya’da tatil denince akla dinlenme ve rahatlamanın geldiğini hatırlatan Dr. Stolba, “Ülkemize gelen misafirlerimiz burada tüm streslerini atıp, boşalan enerjilerini doldurup ülkelerine yenilenmiş olarak dönüyorlar.  Geçen yıl ekonomilerdeki daralmalara rağmen turist sayımızı bir önceki yıla göre yüzde 3.6 arttırarak 31.8 milyon kişiye ulaştırmayı başardık” dedi.  

Bu yıl turizmde kültür odaklı olarak ‘Geleneklerin Tutkusu’ temasını öne çıkaracaklarını belirten Dr. Stolba, Avusturya’yı ziyaret edecek misafirlerine el işinden kültürel mirasa kadar 39 geleneklerini gösterip yaşatacaklarını belirtikten sonra şunları söylüyor: “Bazıları Alp dağlarının tepelerinde olmak üzere 200’ü aşkın festival düzenleyeceğiz.  ‘Tüm duyuların festivalleri’ sloganıyla hazırladığımız festivaller her yaştan misafirimize hitap edececek. Tüm bunları bu yıl turizmde geçen yılın üstünde bir başarı yakalayacağımaz olan inancımızla hazırlıyoruz. Bence turizmdeki gelişme devam edecek. Hatta geçen yıl tatilini erteleyenlerin bile bu yıl tatile çıkmasını bekliyoruz.”

Türkiye’den iki seyahat acentası katıldı
Avusturya ve Orta Avrupa’dan 422 şirketin katıldığı fuara aralarından Türkiye’den Prontotour ve Odeon Tours’un da bulunduğu toplam 791 satın almacı birebir görüşme imkanı buldu.  Prontotour Orta Avrupa Müdürü Oktay Güley, geçen yıl  6 bini aşkın Türk gezgine  Viyana’da tatil yaptırdıklarını belirterek, “ACTB bizim açımızdan son derece verimli geçti. İki gün boyunca otel ve acentacılardan oluşan 20’yi aşkın görüşmeler yaptık. Olumlu geçen bu görüşmeler, Viyana operasyonlarımızı büyütme konusunda bizi cesaretlendirdi.”

Odeon Tours Kontrat Müdürü Oya Yöntem ise Viyana operasyonlarını şimdilik Rusya’daki tur operatörleri Coral üzerinden yürüttüklerini belirterek, “ACTB’de yaptığım görüşmeler şirketimiz açısından verimli geçti. ACTB diğerleri gibi kalabalık değil. Katılımcılar alıcı ve satıcı profesyonellerden  oluşuyor. Ayrıca, birileriyle iş görüşmesi yaparken, konuşmalarımızı bölecek gürültü olmaması da verimliği arttırıyor. Görüşmeler sonunda Viyana operasyonlarımızı birlikte yürüteceğimiz yerel partnerimizi belirledik” diye konuştu.

Avusturya’nın turizm karnesi
Aralarında ailelerin işlettiği yatak sayısı 10-15 arasında değişen küçük otellerin de bulunduğu çeşitli sınıflarda 64 bin 400 tesise sahip. Ülkedeki bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 1 milyonu buluyor. Bu arada bu rakama kamp yerlerindekilerin dahil olmadığını hatırlatmakta yarar var.

2011 yılında ülkeye gelen turist bir önceki yılın yüzde 3.6 üstüne çıkarak 31.8 milyon kişiyi bulmuş. Ortalama kalışları 3.6 geceye ulaşan misafirler toplamda 116.6 milyon geceleme gerçekleştirdi.  Ülkenin ilk beş ziyaretçisi Almanya, Hollanda, İsviçre, İngiltere ve İtalya şeklinde sıralanıyor. Bunlardan Almanya, İngiltere ve İtalya pazarından gelişlerde bir düşüş yaşanırken, İsviçre’den gelenlerin sayısı yüzde 12 ve Hollanda’dan gelenlerin sayısı da yüzde 0.7’lik artışlar yakalamış. Bu arada geçen yıl Avusturya’ya giden Türk turist sayısı da yüzde 34 artarak 53 bin 69 olarak gerçekleşti.
Avusturya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı ise yüzde 5,73’lük artışla 528 bin 966 kişiyi buldu.
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.