Krizde en büyük zararı seyahat acenteleri gördü

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Siz oteli bir şekilde teminat altına aldığınızda, havayolunun teminatını garanti altına alıp, onların ödemelerini öteleyip de seyahat acentasına ‘sen aldığının tamamını yolcuya öde’ derseniz, bu sürdürülemez…” dedi.

02/04/2020 23:05
Krizde en büyük zararı seyahat acenteleri gördü

Show TV ana haber bültenine katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs nedeniyle acentelerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Seyahat acenteleri için ‘acil eylem planı’ yapılması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, yaşanan krizde en büyük zararı seyahat acentelerinin ettiğini söyledi.

Turizm sektörünün görülmemiş bir krizle karşı karşıya kaldığını ifade eden Bağlıkaya, acentelerin büyük bir mali yükle karşı karşıya olduğunu belirtti. Başkan Bağlıkaya, “Siz oteli bir şekilde teminat altına aldığınızda, havayolunun teminatını garanti altına alıp, onların ödemelerini öteleyip de seyahat acentesine ‘sen aldığının tamamını yolcuya öde’ derseniz, bu sürdürülemez” diye konuştu.

Seyahat acenteleri bu parayı nereden verecek?

Seyahat acentelerinin tüketicinden gelecek yoğun iade talebini kaşılayamayacağına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Tatil satın almış bütün insanlar, seyahat acentelerinden ödedikleri parayı geriye almak istediğinde, 25-30 Milyar TL’nin üzerinde bir paranın seyahat acentelerinden çıkması lazım. Nereden verecek bu parayı seyahat acenteleri” diye sordu.

Acenteler otellerden ve hava yollarından paralarını alamıyor

Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisine bağlı havayolu şirketlerini çıkarılan genelge ile koruma altına aldığına dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, şöyle devam etti: “Ulaştırma Bakanlığı havayolu şirketlerini bir anlamda koruma altına aldı.

Bu salgın bittikten sonra bilet ücretlerini geriye alabilirsiniz. Seyahat acentelerinin tedarikçilerinden bir de havayolu. Hava yolundan ve otelciden parasını alamayan seyahat acentesi tüketiciye nasıl ödeyecek parayı?"

Tüketicinin alacakları ileriye dönük seyahat kuponları haline getirilebilir

Seyahat acentelerinin içine düştüğü darboğazı ödemeleri öteleyerek veya başka imkanları seferber ederek çözmeye çalıştığını anlatan Firuz Bağlıkaya, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının altını çizdi.

Çözüm önerisinde de bulunan Firuz Bağlıkaya, “Devlet güvencesiyle tüketicinin alacakları ileriye dönük seyahat kuponları haline getirilebilir. Bunlar parayla ilgili olmayan tedbirler. Devletimize de herhangi bir maliyeti yok. Çok basit olarak alınabilir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.