Acenteler kur ayarı istiyor

Dövizdeki yükseliş Türk tatilcilerin tercihlerini değiştirdi. Yolcu kaybeden seyahat acenteleri ise, esnek fiyatlar ve ceza silme talebinde bulundu.

10/09/2018 11:48
Acenteler kur ayarı istiyor

Euro ve dolarda devam eden yükseliş ile yurtdışı paket turlarda fiyat tutturamayıp turist kaybeden seyahat acenteleri, Turizm Bakanlığı aracılığı ile THY'den esnek fiyat talep etti. Sayime Başçı imzalı habere göre, bu dönemde yurtdışı paket turlarda bir miktar sıkıntı yaşandığını ve yolcu sayısının düştüğünü kaydeden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türk tatilcilerin de tercihlerinin yurtdışı turlardan içerdeki otellere kaymaya başladığını aktardı.

Belli bir turist sayısına göre uçak koltuğu satın alan, yurtdışında rezervasyon yapan seyahat acentelerinin zor günler geçirdiğini anlatan Bağlıkaya, “Hava yolları ile görüşmeler sürüyor inşallah herkes birbirine yardımcı olacak. Sonuçta hiç kimsenin beklemediği birtakım olaylar oldu. THY'nin bu konuda acenteleri daha esnek, daha anlayışlı davranacağını ümit ediyorum” açıklamasını yaptı.

BAYRAM ZARARI YANSIMASIN

Yüksek kurlarla ortaya çıkan yeni duruma herkesin adapte olabilmesi için bir kur fikslemesine veya birtakım esnek fiyat uygulamalarına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Firuz Bağlıkaya, sektörün tüm kesimlerinin konunun farkında olduğunu ve artık bir karar aşamasına gelindiğini dile getirdi. Bağlıkaya özellikle bayram döneminde seyahat edemeyen yolcular nedeniyle acentelerin bir zarar yükümlülüğü ile karşı karşıya kaldığını aktardı.

Başkan Firuz Bağlıkaya, burada acenteler tarafından THY'den rezerve edilen koltukların iptallere rağmen boş kalmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “O gidemeyen yolcunun koltukları, biz biliyoruz ki; THY'de boş gitmedi. Acentelerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Burada cezaları varsa ertelenmesi söz konusu olabilir.”

FİYATLAR ARTACAK

Şehir turizmini tercih edenlerin Türkiye'de daha ucuza tatil yaptığını anlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ben dövizdeki yükselmenin Türk turizmine bir katkısı olmayacağı gibi, negatif bir etkisinin de olacağını düşünmüyorum” dedi.

Türkiye'de erken davranan yerli turistin neredeyse bedavaya tatil satın aldığını aktaran Bağlıkaya, gelecek yıl içinde talep yükselmesi ile birlikte yerli fiyatlarının bir miktar zamlanacağını aktardı. Ülkenin tüm ekonomisinin yeni fiyatlamalara göre kendini adapte edeceğini dile getiren Bağlıkaya, erken rezervasyonun daha büyük önem kazandığını sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.