Accor’da büyük değişim...

Avrupa’nın en büyük otel işletmecisi olan Accor SA şirketin iç organizasyonunda değişikliğe gideceğini duyurdu. Duyurunun ardından şirketin hisse senetleri 5,5 puan değer kaybetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Accor’da büyük değişim...

Accor bundan sonra mal sahipleri olarak otel işletmeciliğine odaklanacaklarını bildirdi. Bu şekilde bazı otelleri elden çıkartma planında vazgeçmiş bulunuyorlar.

Yeni plana göre Paris merkezli Accor firması iki farklı şirket altında yeni bir idari yönetici kadroyla ve bölge müdürlükleriyle otelleri işletecek. HotelServices şirketi Ibis, Novotel ve Sofitel otelleri dahil toplam 3,600 otelin işletmeciliğini üstlenecek. HotelInvest firması ise tüm otellerin sahibi olarak yeni oteller de satın alacak.

Alınacak yeni otellerin çoğunun Avrupa’da olacağını belirten Accor’un sahip olduğu otellerin %31’i Fransa’da, %31’i diğer Avrupa ülkelerinde, %23’ü Asya ülkelerinde, %8’i Latin Amerika’da ve %5’i Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde bulunuyor.  

Skift’in haberine göre bu değişiklik, Ağustos ayında göreve başlayan Accor CEO’su Sebastien Bazin’in ilk stratejik planlamasıdır. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.