ABTA: İngiltere’de turizm bakanlığı kurulsun

Ülkelerin turizmdeki konumuna göre turizm bakanlığı olanlar var olmayanlar var. Kimileri bakanlığı lağvedip kaldırırken kimilerinde kurulması isteniyor. Örneğin Almanya’da turizm bakanlığı yok. İspanya’da turizm bir başka bakanlığın bünyesinde.

15/10/2021 13:39
ABTA: İngiltere’de turizm bakanlığı kurulsun

Avrupa’nın önemli turizm ülkelerinde durum bu iken İngiltere’de turizm bakanlığı kurulması isteniyor.

İngiltere Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (ABTA) Başkanı Mark Tanzer, ülke için bu kadar önemli bir sektörün bakanlığının olmamasının eksiklik olduğunu, sektörün hükümet nezdinde ‘Üvey evlat’ konumunda olduğunu belirterek, pandemi nedeniyle yaşanan sorunların turizm bakanlığına gereksinim olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hükümetin Pandemi ortamında süreçten en çok etkilenen seyahat endüstrisine gereken ilgiyi göstermediğini söyleyen ABTA Başkanı pandemi gibi olağanüstü dönemler bir yana olağan dönemlerde de yaşanan sorunlara çözüm getirecek sektörün kamu yönetimi ile daha sağlıklı ilişkide bulunmasını sağlayacak ve sektör ile ilgili yapması gerekenleri yerine getirilebilmesi için turizm bakanlığı kurulmasını istedi. 

İngiltere’de turizm ile parlamentodaki Spor, Turizm ve Mirastan Sorumlu Komite ilgileniyor. ABTA başkanı turizm bakanlığı kurulması önerisini bu komitenin başkanı Nigel Huddleston ile görüştüğünü söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.