ABD, turizmde ilk sırayı istiyor...

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'yi en fazla turist çeken ülke haline getirmek istediğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ABD, turizmde ilk sırayı istiyor...

Obama, Florida eyaletinin Orlando kentindeki eğlence merkezi Disneyworld'de yaptığı açıklamada, ''Artık daha fazla turist olmasını istiyorum. ABD'nin dünyada turistlerin ilk geleceği yer olmasını istiyorum'' dedi.

''Turistler tarafından daha fazla para harcanması, daha fazla şirketin, daha fazla çalışanı işe alması demek'' diyen Obama, Florida'da ve ülkenin geri kalan bölgelerinde daha fazla iş imkanı yaratmak ve ekonomiyi güçlendirmek için somut önlemler almada kararlı olduğunu vurguladı.

11 Eylül saldırılarına atıfta bulunarak artık vize almanın kolay olmadığını belirten Obama, ''Elbette, ulusal güvenliğimiz öncelikli ve bu değişmeyecek. Ancak ABD'ye daha fazla turistin gelmesini istiyoruz. Her ikisini de yapmamak için neden yok'' diye konuştu.

Obama, Brezilya, Hindistan ve Çin'den gelen turistlerin ABD'ye gelişinin kolaylaştırılmasını da istedi. Beyaz Saray'dan kısa süre önce yapılan açıklamada, Obama'nın turizm konusunda iş imkanlarını desteklemek amacıyla özellikle Çinlilerin ve Brezilyalıların vize almasını kolaylaştırarak ABD'yi turizm konusunda ilk sıraya taşımayı planladığı belirtilmişti.

Obama, birçok federal yönetime, turizm faaliyetlerinin harekete geçmesi amacıyla önlem almaları çağrısında bulunduğu bir kararnameyi bu sabah imzalamıştı. Dünya Turizm Örgütü'ne göre ABD, 2010'da dünyada en çok turist çeken ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı. Listenin ilk sırasındaki Fransa 2010'da 77,1 milyon, ABD ise aynı yıl 59,8 milyon turist çekti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.