ABD'den 'Türkiye'ye tatile gidin' tavsiyesi

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, tatil harcamalarında yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı sürecinde ABD'lilere “ekonomik tatil” tavsiyelerini içeren bir haber yayınladı. Tavsiyeler arasında ilk sırada “doların en güçlü olduğu yerlerin tercih edilmesi” maddesi yer aldı ve “Türkiye'ye gidin” denildi.

24/03/2023 12:16
ABD'den 'Türkiye'ye tatile gidin' tavsiyesi

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, tatil harcamalarında yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı sürecinde ABD'lilere “ekonomik tatil” tavsiyelerini içeren bir haber yayınladı. New York merkezli seyahat acentesi Embark Beyond'un kurucusu Jack Ezon'un önerilerinin yer aldığı haberde, giderek artan sayıda ABD'linin ülkedeki enflasyon nedeniyle ucuz tatil seçeneklerine yöneldiği kaydedildi.

Tavsiyeler arasında ilk sırada “doların en güçlü olduğu yerlerin tercih edilmesi” maddesi yer aldı ve “Türkiye'ye gidin” denildi. Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye'de TL'nin dolar karşısında değer kaybının sürdüğüne dikkat çeken Bloomberg, ayrıca Türkiye'nin yıkıcı depremler sonrasında turizmin sağlayacağı dövizi memnuniyetle karşılayacağı yorumunu yaptı.

Türkiye'de başlıca tatil merkezlerinin deprem bölgelerinden uzak olduğuna dikkat çekilen haberde Türkiye'nin yanı sıra doların güçlü olduğu Güney Afrika ve Arjantin gibi ülkelerin de uygun tatil seçenekleri olduğu belirtildi.

TL’DE DEĞER KAYBI DAHA DA ARTTI

Jack Ezon, Avrupa'da tatil yapmak isteyenlerin Roma gibi popüler yerler dışında Madrid, Budapeşte, Berlin ve Zürih'e gitmesini önerdi. Ayrıca ucuz uçak biletlerinin ve vizesiz seyahat seçeneklerinin de yakından takip edilmesi tavsiyeleri haberde yer aldı.

TL'de yaşanan sert düşüş ve kur krizi, geçen yaz aylarında birçok ülkeden milyonlarca kişinin tatil ve alışveriş için Türkiye'ye akın etmesine yol açmıştı. Geçen tatil sezonundan bu yana TL'deki değer kaybı daha da artarken yıkıcı depremlere rağmen turist akınının bu sene de devam etmesi bekleniyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.