ABD’li turist, Avrupalı'nın 7 katı harcıyor...

Türkiye'ye tatile gelen ve deniz, kum, güneş üçgeninde tatil tercihinde bulunan Avrupalı turistlerin 2 haftada yaptığı harcamayı Amerikalı turistler 2 günde yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ABD’li turist, Avrupalı'nın 7 katı harcıyor...

Fethiye'deki turizm sektörünün markalaşmasını sağlamak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 'Turizmde politika ve strateji' Çalıştay'ı düzenlendi. Yat Butik Otel'de yapılan Çalıştay'a Turizmde İnovasyon Esaslı İş Geliştirme projesine katılan kuruluşlar ve turizmciler katıldı.

FTSO'nun ev sahipliği yaptığı çalıştayın açılışında konuşan Oda Genel Sekreteri Füsun Şahin, turizmde yenileşim (İnovasyon) esaslı iş geliştirme projesi hakkında bilgiler verdi.

Şahin, projenin Fethiye'deki turizm işletmelerinin farklılaşma esaslı rekabet gücünün desteklenmesi ve ilçenin özgün destinasyon konsepti çerçevesinde yeniden tanıtımının yapılmasını amaçladığını söyledi.

Proje kapsamında Fethiye'ye gelen ve Fethiye dışına gelen turistler üzerinde bir pazar araştırması yapıldığını anlatan Füsun Şahin, araştırmaya seyahat acentaları ve tur operatörlerinin de dahil edildiğini açıkladı.

Fethiye dışındaki destinasyonları ziyaret eden turistlerin demografik özellikleri ile harcama eğilimlerinin de araştırmaya dahil edildiğini ifade eden Umut Avcı, Fethiye ve dışındaki seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin yenilikçi eğilimler konusundaki görüşlerinin bu araştırmada yer bulduğunu kaydetti. 6 farklı ülkeden 387 denek ve 15 seyahat acentesi üzerinde yapılan görüşmelerde turizme yeni katkılar yapılması görüşünün ön plana çıktığını söyleyen Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Umut Avcı şöyle konuştu:

"Fethiye'de geliştirilecek yeni ürünler başlığı altında Kayaköy'ün kültür şehri haline getirilmesi, marina yapılması, Yörük festivali düzenlenmesi, Türk yemekleri pişirmeye yönelik organizasyonların yapılması ön plana çıkmaktadır.

Yenilik açısından Fethiye'nin sorun ve yetersizlikleri ise, bürokratik ve yasal sorunlar, finansman sorunu, büyük yatırımcıyı bölgeye çekme sorunları ile kurumlar arası yetki sorunları gösterildi. Geliştirilebilecek yenilikçi uygulamaların sağlayacağı faydalar olarak ise turizmin düşük sezona yayılmasını sağlaması, turistik harcama tutarını arttırması, turist ile yerel halkın iletişimini arttırması ön plana çıkmaktadır."

Fethiye'ye tatile gelen yabancı turistlere yönelik elde edilen bulgulara da araştırmasında yer veren Umut Avcı, turistlerin harcama gelenekleri hakkında da bilgiler verdi.

Özellikle Alman ve İngiliz uyruklu turistlerin haftalık ortalama harcamalarının 500 ile 1500 euro arasında olduğunu kaydeden Avcı, Amerikalı ve Fransız turistlerin ise çok farklı bir tatil anlayışına sahip olduğunu söyledi.

Amerikalı turistlerin alışveriş ve kültür turizmi üzerine yoğunlaştığını anlatan Avcı, kruvaziyerle ülkemize gelen bir Amerikalı turistin 2 günde yaptığı harcama miktarının 1200 dolar olduğuna dikkat çekti.

Avcı, Fransız turistlerin ise tatil tercihlerini kültürel turizmden yana kullandığını deniz, güneş kum üçgenindeki tatillerini ise Fransız tatil köylerinde geçirdiklerini açıkladı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.