AB ülkelerinde uçaklardaki maske zorunluluğu kalktı

Avrupa Birliği ülkeleri uçaklarda maske zorunluluğunu kaldırmaya başladı. 27 üyeli Avrupa Birliği’nde bazı ülkeler uçaklarda maske yasağını kaldırmaya başlarken bazı ülkeler ise maske kuralına devam ediyor.

16/05/2022 21:24
AB ülkelerinde uçaklardaki maske zorunluluğu kalktı

Avrupa Birliği ülkeleri uçaklarda maske zorunluluğunu kaldırmaya başladı. 27 üyeli Avrupa Birliği’nde bazı ülkeler uçaklarda maske yasağını kaldırmaya başlarken bazı ülkeler ise, maske kuralına devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Avrupa Birliği’nin (AB) bir süre önce açıkladığı havayolu ulaşımında maske zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik uygulama dün yürürlüğe girdi.

Almanya, Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkeler maske zorunluğuna devam ederken, Fransa bir süre önce uçak, tren ve otobüslerde maske zorunluluğunu kaldırmıştı. İtalya, 15 Haziran’a kadar FFP2 tipi maske kullanımını zorunlu hale getirirken Portekiz, Avusturya, Estonya, Litvanya, Malta, Hollanda ve Lüksemburg’da ise maske zorunluluğu sürüyor.

AB Sivil Havacılık Güvenlik Ajansı (EASA) yönetici direktörü Patrick Ky, “Pandemide, güvenlik önlemlerini azaltacağımız bir noktaya gelmek çok büyük bir mutluluk” dedi. EASA, risk grubundaki yolcuların halen maske takmaları gerektiğini de duyurdu. Öte yandan Birleşik Krallık ve ABD’de maske zorunluluğu bir süre önce kaldırılmıştı

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.