AB turizmde kullanılacak 'Yeşil Pasaport'u hayata geçiriyor

Turizm için kullanılacak “Yeşil Pasaportu”nun yedi kriterlerini belirleyen 13 Avrupa Birliği ülkesi, bunun için gerekli olan uygulamalarını bir an önce, gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.

12/04/2021 12:22
AB turizmde kullanılacak 'Yeşil Pasaport'u hayata geçiriyor

APA Haber Ajansı tarafından yayınlanan habere göre Bulgaristan, Hırvatistan,  Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, Slovenya, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Avusturya ilk olarak 29 Mart tarihinde bir araya gelerek yeni çıkartılacak olan yeşil pasaportunun kriterleri hakkında görüşmeye başladı.

İki hafta sonra bir daha bir araya gelen 13 ülkenin temsilcileri ‘Yeşil Pasaportu'nun  en geç Haziran 2021'e kadar hayata geçirilip seyahat ve tatil yapmanın pandemi süresince bile yeniden başlayabilmesine katkıda bulunmasına karar verdiler.

Bunun için katılımcı ülkeler tarafından verilen sertifikaların aynı şekilde kabul edilebilmesi ve aynı zamanda herhangi bir ayrımcılığa neden vermemesi sağlanacaktır.

Seyahat ve tatil yapmasının yeniden mümkün kılması amacı doğrultusunda katılımcı olmayan ülkelerle de görüşülecek ve ayrıca sektör temsilcilerin görüşleri de alınacak. Yeşil Pasaport'un check-in ve restoranlara ya da çeşitli etkinliklere girilmesini sağlayacak bir QR kodunu da içereceğini söyleyen Avusturya turizm bakanı Köstinger, sağlanacak kolaylıkların katılımcı ülkeler tarafından belirleneceğini de ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.