AB, 7 ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, yeni Omicron varyantı nedeniyle yedi Afrika ülkesinden yapılacak seyahatleri durdurma kararı aldı.

27/11/2021 11:06
AB, 7 ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Eric Mamer, sosyal medya hesabından, AB ülkelerinin Botsvana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'ye seyahatlere kısıtlama getirilmesi kararı aldıklarını açıkladı 

Mamer, hali hazırda söz konusu ülkelerden AB ülkelerine gelmekte olan yolculara test, karantina ve temas takibi yapılmasının önemine dikkati çekti.Avrupa Birliği, Güney Afrika'da tespit edilen yeni COVID-19 varyantının yayılmasına set çekmek için bu bölgeden hava seyahatlerinin durdurulmasını değerlendiriyor.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, "İhtiyacımız olan son şey, daha fazla soruna neden olacak yeni bir varyant" derken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "Üye ülkelerle yakın koordinasyon içinde, Güney Afrika'dan hava yolculuğunu durdurmak için acil durum önlemlerini hayata geçirmeyi önerdiğini" söyledi. 

Güney Afrika'da, ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng'de çok sayıda mutasyona sahip yeni bir varyantın genç yaştaki insanlar arasında hızlı yayılması ciddi endişe yaratıyor.

İtalya, İngiltere ve Almanya yeni varyanta karşı harekete geçti

İtalya, Güney Afrika'dan uçuşları engelleme kararı aldı. Almanya, von der Leyen'in önerisinin cuma gecesinden itibaren yürürlüğe sokulacağını duyururken diğer ülkelerin de kısa süre içinde benzer adımı atması bekleniyor. Almanya ile birlikte İngiltere de uçuşları durdurmak için süreci başlatan bir başka Avrupa ülkesi oldu.

Son günlerde bu bölgeden gelmiş ve bundan sonra gelebilecek olan herkes için aşılı olsun ya da olmasın 14 gün karantina uygulaması da devreye sokulacak. 

ABD'den de 8 ülkeye kısıtlama

ABD, yeni Omicron varyantı nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti ve yedi Afrika ülkesine pazartesiden itibaren seyahat kısıtlaması uygulayacağını açıkladı. 

Omicron varyantıyla ilgili yazılı açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden danışmanlarının kendisine bu varyanta karşı bir an önce harekete geçme tavsiyesi verdiğini belirtti. 

Biden, pazartesiden itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesotho, Esvatini, Mozambik ve Malavi'ye seyahat kısıtlaması uygulanacağını bildirdi.

Söz konusu kısıtlama kapsamında ABD vatandaşı ya da oturum sahibi olmayan kişiler bu ülkelerden ABD'ye seyahat edemeyecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.