8. Araştırma Yöntemleri Semineri’ne doğru...

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ile Detay Yayıncılık’ın işbirliğinde daha önce "Akademik Turizm Semineri" adıyla yapılan etkinliğin 8. bu kez “Araştırma Yöntemleri Semineri’ adıyla gerçekleştirilecek. Araştırma Yöntemleri Semineri 27 – 31 Ocak tarihinde Antalya’daki Concorde De Luxe Resort’te yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
8. Araştırma Yöntemleri Semineri’ne doğru...

Etkinliğin ilki Ocak 2002’de düzenlendi. Seminer, ülkemizde sosyal bilimler alanındaki akademisyenler, araştırmacılar ve lisansüstü öğrencilerin araştırma yöntemleri ile  istatistiksel analizler konularındaki bilgi, deneyim ve uygulamaya dönük birikimlerini geliştirmek amacıyla düzenleniyor.
 
Seminer, başlangıçta turizm işletmeciliği ve yakın alanlarında akademik çalışmalar yapanlara dönük olarak düzenlenmeye başlanmış iken; zaman içerisinde pazarlama, işletme yönetimi, iletişim, kamu yönetimi, sosyoloji, muhasebe-finansman, eğitim bilimleri, üretim yönetimi alanlarındaki lisansüstü öğrenci ve akademisyenlerin katılımı ile sosyal bilimler alanındaki bütün lisansüstü öğrencilere ve akademisyenlere açık bir etkinlik halini aldı.
 
8. Araştırma Yöntemleri Semineri’nin 6 ayrı alt seminerden oluştuğunu anımsatan Doç Dr. Nazmi Kozak, bunları şöyle özetliyor:
“1. Seminer Dağılımların Ölçekleri ve İstatistiksel Tekniklerin Kullanılabilirliği’ni Çankaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Işın Dener, 2. seminer Nitel Araştırma Yöntemleri’n, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vildan Mevsim, 3. seminer Ölçme ve Ölçek Geliştirme’yi Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Erkuş, 4. seminer SPSS ve İstatistik Analizleri’ni Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özkan Tütüncü, 5. seminer Yapısal Eşitlik Modeli’ni Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sabri Erdem, 6. seminer Academic Writing’i Muğla Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak verecektir.”
 
Seminerlerin 15’er saatlik olarak düzenlendiğini anımsatan Kozak, geniş bilginin www.anatoliajournal.com/seminer adresinden alınabileceğini kaydediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.