75 milyon turisti 30 saniyede getirebilir miyiz gerçekten?

Four Seasons İstanbul’un Müdürü Nihat Yücel, “Turist memnuniyetinde ilk 30 saniye kritik. Temiz ve nezih ortam sağlar, güzel ikramlıklarla karşılarsanız, tekrar geliyorlar. Biz hatta aile fotoğraflarını bile çerçeveletip odalarına koyuyoruz” dedi.

15/10/2019 10:06
75 milyon turisti 30 saniyede getirebilir miyiz gerçekten?

Turist çekmenin en önemli yollarından biri de, şüphesiz ona kendisini özel hissettirmek. ‘First Class’ ağırlıklı hizmet veren Four Seasons Hotels İstanbul’un Müdürü Nihat Yücel, Türkiye'ye verdiği röportajda, 75 milyon turisti çekmenin zor olmadığını, Türkiye’nin bu potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yücel, “Biz her zaman servislerimizi, kişiye özel tasarlamaya çalışıyoruz. Gelen müşteriyi tanıyıp ona kendisini özel hissettirecek hizmeti veriyoruz. Mesela gözleme yapan bir iş arkadaşımız var. İki yıl önce gelen Meksikalı ziyaretçimizin nasıl gözleme sevdiğini hatırlayıp onun yemeğini bol acılı yaptı. Misafirimiz bundan çok etkilendi. Bütün mesele bu deneyimi satmak” dedi.

KENDİSİNİ GÖRÜYOR!

Misafirlerinin sabah kaçta kalktığını, uyanır uyanmaz ne arzu ettiğini öğrenip ona göre aksiyon aldıklarını belirten Nihat Yücel şunları söyledi: "Turist memnuniyetinde ilk 30 saniye çok önemlidir. Odaya girdiğinde, 30 saniyede gördükleri karşısında ilk intibalar oluşur ve notunu buna göre verir. Kendisini temiz ve nezih bir ortam, güzel ikramlıklar karşılarsa bundan çok etkilenir.

Bazen gelecek misafirlerimizin aile fotoğraflarına ulaşıyoruz. Bunları çerçeveletip yerleşeceği odaya, baş ucuna koyuyoruz. Türkiye’ye özgü dokunuşlar yapıyoruz. Türk kahvaltısı bunlardan bir tanesi. Restoranlarımızdan birini ocakbaşı olarak kurguladık hatta ismini de öyle bıraktık. İlgi çok müthiş.

Bütün bunlarla karşılaşan misafirlerimiz gayet memnun kalıyor. Bir daha geliyor ve ülkesinde de bunları anlatarak size yeni misafirler kazandırıyor. Sadece bu işlerle uğraşan yedi kişilik ekibimiz var. Sektörde ‘turist memnuniyeti’ dönüşümünü bu şekilde sağlarsak hedeflediğimiz rakamlara da rahatlıkla ulaşırız."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.