7 ülkede daha turizm müşavirliği...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu sene dünyanın önde gelen 7 şehrinde turizm müşavirliği açacaklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
7 ülkede daha turizm müşavirliği...

Günay, bu şehirleri Saint Petersburg, Şangay, Sidney, Toronto, Tunus, Atina ve Sao Paolo olarak sıraladı.Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nın açılış törenine katıldı. Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer'in de konuk olduğu törende söz alan Ertuğrul Günay, Türkiye'nin geçen sene 32 milyona yakın turist ağırladığını belirtti.

Türkiye'nin dünya turizminde 6. sırada yer aldığını aktaran Günay, "Ne mutlu İngiltere'yi geride bıraktık. ABD ve Çin'in, İtalya, İspanya ile Fransa gibi 3 turizm ülkesinin hemen ardındayız. Şu aşamada kalitede en iyi konuma gelmeyi, ilk 5'in içine girmeyi hedefliyoruz." dedi.İstanbul'un 9 milyonu aşkın turist ağırladığını duyuran Günay, şehrin kongre alanında dünyanın en büyük aktörü olduğuna işaret etti.
 
Türkiye'nin dünyanın her bir yanında tanıtımına odaklanacaklarını anlatan Günay, bu anlamda yapacaklarını şöyle açıkladı:"Malum şu an dünyada 40 ülkede müşavirliğimiz var. 2012'de karar aldık, bu sene uygulayacağız.

 

İÇ YATIRIMLAR ARTIYOR

7 ülkede yeni müşavirlikler açacağız. Rusya'da Moskova'ya ilave olarak Saint Petersburg'da, Çin'de Pekin'e ilave olarak Şangay'da müşavirliğimiz bulunacak. Daha evvel kapatılan Sidney'i ve Toronto'yu yeniden etkin kılacağız. Tunus, Atina ve Sao Paolo'da ilk defa müşavirlik açacağız. Gelecek sene de Arjantin'in baş şehri Bounes Aires'e, Güney Afrika'ya ve Orta Afrika'ya adım atacağız. Öte yandan iç yatırımlarımızı artırıyoruz. Resmi Gazete'te yayımlandı ya da yayımlanacak.

Toplam 24 ilde 69 yeni alanın turizm tahsis ilanına çıkıyoruz. Bunların içinde kıyılar, termal alanlar, kış ve golf turizmi mekânları var. Yani Türkiye'nin her yanına, her katmanına turizmi yayma gayretindeyiz." Ertuğrul Günay, Türkiye'nin dünyada bilinirliğinin artması adına ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Toplam 67 ülke ve 150 beldeyi bir araya getiren EMITT'ın bu misyonlarına büyük katkı sunacağını sözlerine ekledi.

 

ARJANTİN FUARIN ANA KONUĞU

Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer ise ülke olarak EMITT'te 'ana konuk' unvanı ile yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arjantin'in turizmde önemli ülkelerden biri olduğuna temas eden Meyer, "THY, Bounes Aires uçuşlarını artırdı. Bu durum Arjantin ile Türkiye turizmin ivme katacak.

Ayrıca Yeni yatırım imkânları sunacak." ifadelerini kullandıMeyer'in konuşmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Günay, başarılı otelleri ve tur operatörlerini ödüllendirdi. Ardından iki bakan EMITT'in açılış kurdelesini kesti. 24-27 Ocak tarihleri arasında açık kalacak fuara 67 ülke ve 150 beldeden katılım gerçekleşti. Fuar çerçevesinde düzenlenen organizasyonlarda 81 ilin yemekleri de tanıtılıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.