600 otelle görüştük, 2 bin oda aldık

Koronavirüs salgınıyla ilgili İstanbul için alınan önlemleri açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bünyesindeki İstanbul Turizm Platformu aracılığı ile şehirdeki 600 otel yöneticisi ile görüşme yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak üzere kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafesinde otellerde konaklamalarını sağlamak üzere prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

27/03/2020 12:09
600 otelle görüştük, 2 bin oda aldık

Koronavirüs salgınıyla ilgili İstanbul için alınan önlemleri açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Salgının yayılması ve ihtiyaç halinde bazı mekanlarımızı sahra hastanesi olarak kullanılması için teknik çalışmamızı yaptık. Yenikapı’da ilk aşamada bin yataklı daha sonra 7 bin yataklı bir çadırı hayata geçirmemiz mümkün” dedi. İmamoğlu, Büyükşehir bünyesindeki İstanbul Turizm Platformu aracılığı ile şehirdeki 600 otel yöneticisi ile görüşme yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak üzere kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafesinde otellerde konaklamalarını sağlamak üzere prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

600 otel yöneticisi ile görüşme yaptık

Koronavirüs salgınıyla ilgili İstanbul için alınan önlemleri açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir bünyesindeki İstanbul Turizm Platformu aracılığı ile şehirdeki 600 otel yöneticisi ile görüşme yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak üzere kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafesinde otellerde konaklamalarını sağlamak üzere prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

2000 OTEL ODASI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KULLANIMINA AÇILACAK

Şehrimizin 600 otel yöneticisi ile görüşmeler yaptık. Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız. Bizler İstanbul’da ne yapabiliriz diye belediyelerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bir takım alanları Sağlık Bakanlığımız ile paylaşıyoruz.

Kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafelerindeki otellerde korunma konusunda bir anlaşmaya vardık. Toplamda 2000 odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.