50 dev kongre geri döndü

Kongre turizmi Türkiye’de eski günlerine dönüyor. Türkiye üç yıl aradan sonra, her birinin büyüklüğü 800 ile bin 200 kişi arasında değişen uluslararası 50 civarında dev kongreye ev sahipliği yapacak.

24/05/2019 10:10
50 dev kongre geri döndü

Kongre turizmi Türkiye’de eski günlerine dönüyor. Türkiye üç yıl aradan sonra, her birinin büyüklüğü 800 ile bin 200 kişi arasında değişen uluslararası 50 civarında dev kongreye ev sahipliği yapacak. Sektör temsilcileri, “Yürüyecek çok yolumuz var ama iddialıyız” açıklaması yaptı.

Dünyada en fazla harcama yapan turist gurubunu bünyesinde barındıran kongre turizmi, Türkiye’de yeniden canlanmaya başladı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Türkiye, üç yıl aradan sonra her birinin büyüklüğü 800 ile bin 200 kişi arasında değişen uluslararası 50 civarında toplantıya ev sahipliği yapacak.

Pazar çok büyük

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu (International MICE&Wedding Forum-IMWF2019) Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, kongre turizminde bu yıl yüzde 100 artış beklediklerini belirterek, “Türkiye, artık kongre turizminde iddialı. Kongre turizmiyle ilgili talebin arttığını görüyoruz” dedi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, kongre turizmiyle ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını, 2019’un son yıllara göre çok iyi olacağını söyledi. İstanbul, Antalya ve Muğla’nın güçlü kongre destinasyonları olduğunu vurgulayan Ersoy, Star'da yer alan haberde, “Dünyadaki kongre ve toplantı turizminin büyüklüğü 650 milyar dolar. Türkiye olarak bu pastadan aldığımız pay yüzde 1 bile değil. Yürüyecek çok yolumuz var ama iddialıyız” diye konuştu.  

Acısını çıkaracağız

“Türkiye, artık kongre turizminde iddialı. Kongre turizmiyle ilgili talebin arttığını görüyoruz. 2019 için sonbahar son üç yıla göre çok daha hareketli geçecek” diyen Necip Fuat Ersoy, İstanbul’un tacın üstündeki elmas gibi dünyada kongre turizminin konuşulduğu şehir olduğunu söyledi.  

Antalya’nın da turistik altyapısı, ulaşım kolaylığı, sunduğu servislerin kalitesi ve fiyat dengesiyle dünyada açık ara bir numara olduğuna işaret eden Ersoy, Bodrum ve Kapadokya’nın da doğal güzellikleriyle cazibe merkezi olduğunu ifade etti. Kongre turizminde son yıllarda yaşanılan olumsuzlukların biraz geri ittiğini dile getiren Necip Fuat Ersoy, şunları kaydetti:

Misafirperverliğimize hayran kaldılar

“Uçağın burnu havaya kalktı. 2019 sonbahar ve sonrası itibarıyla yavaş yavaş kaybettiğimiz pozisyonumuzu geri kazanıp üstüne de gideceğiz. Çünkü biz turizm sektörü olarak uluslararası rekabetteki en iddialı sektörüz. Bu bir özgüven ve farkındalık meselesi. Son yılların acısını inşallah 2019 sonbaharı itibarıyla çıkarmaya çalışacağız.

Grup turizminde ana pazarın Rusya ve Hindistan olduğuna işaret eden Ersoy, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdikleri International MICE&Wedding Forum-IMWF2019’un çok verimli geçtiğine, katılımcıların Türk misafirperverliğine ve tecrübesine hayran kaldığına değindi. Katılımcıların kaliteyi bizzat deneyimlediğini ifade eden Misafirperverliğimize hayran kaldılar Ersoy, “Organizasyonda, ülkemizin güzellikleri milyonlarca insana gösterildi. 60 firma çalıştı. 600 taşeron personel görev yaptı. İşbirliği yaptığımız sponsorluklarla sağladık. Hepsini satın alsaydık 2 milyon Euro’nun üzerinde bütçeye mal olurdu” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.