50 bin Türk, tren ile Avrupa seyahatine çıkacak...

Ülkemizin sayılı turizm şirketlerinden Global Access Seyahat Acentası firması; Avrupa’nın en büyük tren şirketi Rail Europe ve Eurostar ile işbirliği yaptı. Global Access, bu yıl, 50 bine yakın Türk’ü tren ile Avrupa seyahatine çıkartmayı planlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
50 bin Türk, tren ile Avrupa seyahatine çıkacak...
Ülkemizin sayılı turizm şirketlerinden Global Access Seyahat Acentası firması, Avrupa’nın en büyük tren şirketi Rail Europe ve Eurostar ile işbirliği yaptı.
50’nin üzerinde ülkeye yayılmış olan Rail Europe ve Eurostar’ın Türkiye resmi satış acentası olan Global Access Seyahat Acentası, Türk tatil severlere, ekonomik, hızlı ve keyifli bir şekilde Avrupa ülkelerine seyahat etme fırsatı sunacak.  
Yapılan işbirliğini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla, Global Access, Rail Europe ve Eurostar firmalarının üst düzey temsilcileri, dün (7 Nisan), Nippon Hotel’de bir araya geldi.
Toplantıya; Global Access Turizm Direktörü Kaan Erdoğan, Global Access Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Barkın Tümay,  Rail Europe Avrupa Kıtası İş Geliştirme Direktörü Olivier Gordenne, Rail Europe Güney Avrupa Pazarlama Müdürü Roberta Godi, Eurostar Avrupa, Asya, Afrika Müdürü Celine Chombalu-Ciucci’nin de aralarında bulunduğu yetkililer ile 100’e yakın seyahat acentasının temsilcisi  katıldı. 



Türk tüketicisinin, Global Access firması ile Avrupa’nın farklı destinasyonlarındaki tren biletlerini çok daha kolay satın alabileceğinin anlatıldığı toplantıda, seyahat acentalarının yetkilileri ile de işbirliği yapma konusunda görüşmeler gerçekleştirildi.
Toplantı sırasında, Global Access, Rail Europe ve Eurostar firmalarının yetkilileri; bu yıl 50 bine yakın Türk vatandaşını, tren ile Avrupa seyahatine çıkartmayı hedeflediklerini açıkladılar.

Rail Europe, bu yıl 1 milyon 200 bin kişinin seyahatini organize edecek
Rail Europe ağının 50’nin üzerindeki ülkeye yayıldığını ve sistemde binlerce trenin olduğunu kaydeden Rail Europe Avrupa Kıtası İş Geliştirme Direktörü Olivier Gordenne, bu yıl firma olarak, 1 milyon 200 bin kişinin seyahatini organize etmeyi planladıklarını açıkladı. Mevcut ülke sayısına yenilerinin eklendiğini anlatan Olivier Gordenne, dünyadaki herkesin tren ile Avrupa ülkelerine seyahat etmesini hedeflediklerini söyleyerek, trenin uçağa oranla birçok avantajının olduğunu belirtti.  
Eurostar Avrupa, Asya, Afrika Müdürü Celine Chombalu-Ciucci, yaptığı konuşmada, 2009 yılında 9.5 milyon kişiyi taşıdıklarını anlatarak, trenlerin her türlü konfora sahip olduğunu ve ortalama 186 kilometre hızla gittiğini söyledi.

Ekonomik, hızlı ve oldukça keyifli
Birçok ülkeyi kapsaması nedeniyle trenle Avrupa seyahatinin yoğun ilgi göreceğini kaydeden Global Access Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, “Avrupa’da tren ile seyahat etmek; ekonomik, hızlı ve oldukça da keyiflidir. Tatil severler, tüm Avrupa’yı kapsayan tren ağı ile yüzlerce noktaya fazladan transfer yapmadan ulaşabilmektedir. Zira, tren ile Avrupa’da seyahat etmek için, seyahate başlanacak Avrupa Birliği ülkesinden alınacak Schengen vizesi yeterli olacaktır. Global Access olarak bu yıl, 50 binin üzerindeki kişinin, tren ile Avrupa ülkelerine seyahatini organize etmeyi planlıyoruz” dedi.

Bahar kampanyasında, 9 Euro’dan başlayan promosyon tren seyahatleri olacak
Yapılan işbirliğinin ardından, Avrupa’da 40 binin üzerindeki noktaya seyahat imkanı sunduklarını anlatan Global Access Turizm Direktörü Kaan Erdoğan, projenin hayata geçmesiyle birlikte, ‘bahar dönemi kampanyası’ başlatacaklarını söyledi.
Bahar dönemi için, Roma - Milano, Viyana - Budapeşte, Madrid - Barcelona veya Duseldorf - Köln arasında 9 Euro’dan başlayan promosyon tren seferlerinin olacağını ifade eden Kaan Erdoğan, tren ile Avrupa ülkeleri seyahatine yoğun ilgi beklediklerini belirtti.  
Kaan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:  
“Rail Europe ve Eurostar ile yaptığımız işbirliğinin neticesinde, Avrupa’da 40 binin üzerindeki noktaya seyahat imkanı sunuyoruz. Örneğin, kombine yolculukları kapsayan ‘Pass Card’lar alınarak, birden fazla şehir veya ülke, oldukça ekonomik şekilde görülebilir. Pass Card’ların ülkemizde en bilinen örneği, InterRail’dir. InterRail kartlar, 15 gün, 22 gün veya 1 aylık olabilir. Geçerlilik süreleri ve kapsadığı ülkelere göre fiyatlandırılmaktadır ve fiyatları 99 Euro’dan başlamaktadır. Bu kart alındığında, örneğin Fransa’da binilecek trenin bilet ücreti 150 Euro iken, Pass Card sahipleri için seçilen trene göre bilet ücreti 1 Euro’ya kadar bile inebilmektedir. Kısaca, tren yolculukları, uçağa oranla çok daha ekonomiktir ve esnek kuralları sayesinde, yolculara kısıtlama getirmeyen keyifli yolculukların yapılmasına imkan sağlamaktadır”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.