40 otelle çıktığımız yola, 120 otelle devam ediyoruz

Adının önüne  Old City ibaresini koyan Laleli Otelciler Platformu’nun başarılı Başkanı Tarkan Akyüz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

04/12/2019 22:36
40 otelle çıktığımız yola, 120 otelle devam ediyoruz

Halil Öncü-İstanbul

İstanbul’da oldukça aktif bir performans sergilediklerini belirten Old City Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, önümüzdeki dönem en önemli projelerinden birisinin Emitt Fuarı katılımı olacağını söyledi.

88 metrekarelik bir standta, 55 otel ile rekor bir katılım sergileyeceklerini ifade eden Akyüz “Platformumuz 2011 yılında kuruldu. Bu platformda üçüncü kez başkanlık görevini sürdürüyorum. 2013 yılında arkadaşlarım başkanlığı bana verdiler. 6 yıldır başkanlık görevini sürdürüyorum.

40 otelle çıktığımız yola, 120 otelle devam ediyoruz

Ben başkanlığa geldiğimde platformumuzda 40 otelimiz vardı. Şu anda ise, 120 otel ile yolumuza devam ediyoruz. En son yaptığımız toplantıda, Sultanahmet ve Sirkeci Otelleri de yer aldılar. Bize, 'Old City ismini platforma eklerseniz, biz de sizinle yolumuza devam ederiz' dediler. O günden sonra yolumuza, Old City Laleli Otelciler Platformu olarak devam ediyoruz. Şu anda üye sayımız 120. 

Emitt Fuarı'na katılacak üye otel sayımız ise, 55'i buldu. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Emitt Turizm Fuarı'nda, 7'nci holde 88 m2'lik bir standla yer alacağız. Bunun bir rekor olduğunu vurgulamalıyım. Türkiye tarihinde zincir otel olmadan, 55 otelin aynı stand içinde yer alması, görülmemiş bir olaydır. Biz bu rekoru, Old City Laleli Otelciler Platformu olarak kırmış oluyoruz” dedi.

İyi bir sezon geçirdik

Bu yıl iyi bir seon geçirdiklerini dile getiren Tarkan Akyüz, önümüzdeki üç aylık sakin dönemde bölgedeki otellerin tadilata gireceğini belirterek, yapılacak yenilemeler ile daha iyi ve daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi. Başkan Akyüz,  “İyi bir sezon geçirdik. Fiyatlarımız da iyiydi.

İstediğimiz şekilde olmasa bile, yine de belli miktarda fiyatlarımızı arttırdık. Geçen seneki doluluğu yakalayamadık. Ama fiyatlarımız iyi olduğu için, az da olsa para kazandık. Yıllardır otellerimizde tadilat yapamadığımız için, bu sene kazandığımız paraları da otellerin tadilatlarına aktardık.

Üç ay boyunca tadilatta olacağız

Üç ay boyunca otellerimizin birçoğunda tadilatlarımız olacak. Tesisatlarımız yenileniyor, yataklarımız yenileniyor, televizyonlar ve klimalarımız yenileniyor. Bu yıl kazanılan paranın çoğunu otellerin tadilatlarına ayırıyoruz.

1 Aralık tarihi itibarı ile doluluklarımız bayağı zayıfladı. Yılbaşına kadar % 50’nin üzerine çıkamıyoruz. Bu doluluk açısından nispeten zayıf denilebilecek zamanı, tadilat yaparak değerlendireceğiz" diye komuştu.

Laleli Bölgesi ve tarihi yarımada en çok turist çeken bölgedir

İstanbul’a gelen herkesi Laleli’ye beklediklerini söyleyen Başkan Tarkan Akyüz, “İstanbul turizmi Antalya turizmine göre biraz farklı işliyor. Bizim pazarlarımız, Antalya’ya göre daha fazla. Laleli, misafir çeşitliliği açısından İstanbul’da en özel bölgedir.

Tarihi dokusu ile Laleli Bölgesi ve Tarihi Sultanahmet Yarımadası, İstanbul'un en çok turist çeken bölgesidir. Bu bölgede turizm yapmak bizleri gururlandırıyor.  Biz herkesi Laleli'ye misafir olmaya davet ediyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.