40 bin Rus turist Türkiye’den tahliye edildi

Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığının geçici olarak kısıtlanmasının ardından Türkiye’den yaklaşık 40 bin Rus tahliye edildi.

20/04/2021 22:14
40 bin Rus turist Türkiye’den tahliye edildi

Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığının geçici olarak kısıtlanmasının ardından Türkiye'den yaklaşık 40 bin Rus tahliye edildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'nın (Rosaviatsiya) tarafından yapılan basın açıklamasında, Rusya vatandaşlarının Türkiye ve Tanzanya'dan dönüşünü organize etme çalışmalarının halen devam ettiği de vurgulandı.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, kısıtlamaların başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren 18 Nisan'a kadar Rus ve Türk havayolları şirketlerince Türkiye'den Rusya'ya 179 uçuşun gerçekleştirildiğini ifade eden Rosaviatsiya yetkilileri tahliye edilen yolcu sayılarının da 39 bin 400 kişiyi bulduğunu iletti.

Tanzanya'da mahsur kalan Rus turistlerin ülkeye geri dönmesi amacıyla şu ana kadar gerçekleştirilen 6 uçuşla bin 700 turistin Rusya'ya tahliye edildiği de açıklandı. Geçtiğimiz hafta Rusya, Türkiye ve Tanzanya ile hava trafiğine 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar kısıtlama getirmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.