40 bin kişi Thomas Cook'tan parasını istiyor

İflas eden Thomas Cook'tan önümüzdeki aylar için tatil satın alan 40 bin kişi, ödedikleri paranın iadesi için İngiliz sivil havacılık teşkilatı CAA’e başvuruda bulundu.

08/10/2019 10:38
40 bin kişi Thomas Cook'tan parasını istiyor

İngiltere’nin en eski, Avrupa’nın da en büyük tur operatörü ve havayolu işletmecisi Thomas Cook’un iflasının ardından dün tahliye operasyonu 140 bin kişinin evlerine taşınması ile tamamlanmıştı.

Şimdi de önümüzdeki aylar için tatil satın alan 40 bin kişi ödedikleri paranın iadesi için İngiliz sivil havacılık teşkilatı CAA’e başvuruda bulundu. Airport'ta yer alan habere göre, internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen başvuru işlemi sırasında zaman zaman sistemin çökmesi tepki gördü.

360 BİN KİŞİNİN TATİLİ SİGORTA KAPSAMINDA

Yapılan incelemede bu yıl için 360 bin kişinin Thomas Cook üzerinden tatil aldığını belirten CAA geçen haftaki açıklamasında, tüm yolcuların Hava Seyahat Organizatörleri Lisanslaması (ATOL) koruması alında olduğu, bu kapsamda tatilcilerin ileriye dönük tatil rezervasyonlarına yönelik geri ödemenin en kısa zamanda yapılmasının amaçlandığı belirtilmişti.

Açıklamada, yaklaşık 100 bin rezervasyonun banka kartıyla yapıldığı, bu rezervasyonların geri ödemelerinin 14 günde gerçekleşeceği, diğer yollardan yapılan ödemelerin ise daha uzun süreceği bilgisi paylaşılmıştı.

Tatil rezervasyonlarını banka kartları haricinde farklı yollarla yapanların geri ödemelerinin gerçekleşmesi için 7 Ekim'de yeni bir online sistem kurulacağı belirtilen açıklamada, müşterilerin bu sistem üzerinde online iade formu doldurmasının gerekeceği vurgulanmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.