30 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız var ama...

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, "30 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanımız var. Bunun yarısını bile kullanamıyoruz" dedi. Özkardeş, turizmcilerden destek istedi.  

07/10/2019 10:52
30 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız var ama...

Almanya ve İzmir’de faaliyet gösteren seyahat acenteleri, hafta sonunda İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen toplantıyla bir araya geldi. Seyahat acentelerinin birbirleriyle olan iş ortaklığının artması ve İzmir’deki turizm sektörünün gelişmesinin amaçlandığı toplantıya birçok firmadan yöneticiler katıldı.

Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, İzmir’deki turizmin gelişmesinin İzmir’in gelişmesi anlamına geldiğini söyleyerek, “Turizme çok önem veriyoruz. Elimizden geldiği kadar her çalışmada aktif olmaya çalışıyoruz. Bunda da devletimizle olan ilişkilerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Yerel yönetimlerimizle ve diğer turizmle ilgili sektörde olan önemli faaliyet gruplarıyla birlikte çalışıyoruz.

2018’de 1 milyon turist gelmiş ama bizim hedefimiz bunun çok üzerinde

İzmir’in 2018-2019 yılı turizm istatistikleri kentimizin turizmde geldiği başarıyı gösteriyor; ama istediğimiz seviyede bir başarı değil. 2018’de 1 milyon turist gelmiş ama bizim hedefimiz bunun çok üzerinde.

İzmir, deniz, kum ve güneşin çokça olduğu bir şehir. Tarihin en zengin kısmı şehrimizde bulunuyor. Önümüzdeki dönemde devletimizle birlikte şehri çok daha gelişmiş bir hale getireceğiz. Seyahat acentelerini buraya getirmek de bizim motivasyonumuzu destekliyor. Bu konuda da çalışma azmimizi arttırıyoruz” dedi.

“30 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız var ama...”

Yurt dışındaki vatandaşların turizm ve diğer sektörlerdeki başarısını kendilerine gurur verdiğini belirten ve firmalara seslenen Özkardeş, “Çeşitli zorluklar içinde çalışıyorsunuz. Biz de İzmir’de gücümüzün olduğu sürece size her türlü desteği vermek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Avusturya ve Almanya ile olan ilişkilerimizi arttırmak hedeflerimiz arasında. Bir destinasyonu öne çıkabilmesi için en büyük etken direkt uçuşlardır. Binalı Yıldırım başkanımız zamanında yapılmış çok güzel bir havalimanımız var; ama bu havalimanını tam kapasiteyle kullanamıyoruz. 30 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanımız var. Bunun yarısını bile kullanamıyoruz” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.