30 milyon hedefini aşacağız...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır bu yılın sonunda 30 milyon turist sayısının geçileceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
30 milyon hedefini aşacağız...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un Eylül ayı geleneksel öğle yemeğinde konuşan Bayındır,  turizmde başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"İstanbul ve ülkemiz turizminde, yoğun günler yaşıyoruz. İstanbul’da ilk 8 ayda ortalama yüzde 15, ülkemiz genelinde ilk 7 ayda ortalama yüzde 11’lik bir artış söz konusu. Bu rakamlar da, bu yılın sonunda, 30 milyon turist sayısını geçeceğimizi gösteriyor. Yabancı meslektaşlarımız, ‘dünya turizmi küçülürken siz nasıl büyüyorsunuz’ diye sorduklarında, sizin başarılı olduğunuz yönleri de inceliyoruz diyoruz."

“Birlik olarak, uluslararası arenada herkes tarafından tanınıyoruz” 

Bayındır uluslararası arenada da herkes tarafından tanınan bir birlik olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. Sektör olarak, uğraştıkları meselelere ilişkin henüz bir neticeye ulaşılamadığını kaydeden Timur Bayındır, “Uğraştığımız meseleler devam ediyor ve halen bir neticeye ulaşamadık. Mesela çeşitli ülkelerdeki meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde telif hakları konusunu nasıl çözüme kavuşturduklarını soruyoruz.

Ama maalesef, kimsenin iyi netice alamadığını da görüyoruz. Biz de telif hakları konusunu halen bir çözüme ulaştıramadık. Ancak, beklemekte olduğumuz konular var. MÜYAP, MSG, MESAM, MÜYORBİR ile yapılan görüşmeler, netice bekliyor. RATEM ile pazarlığımız devam ediyor” diye konuştu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.