3'üncü Rus rehber de hayatını kaybetti...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 27 Mayıs akşam üzeri düzenlenen yat gezisinde zehirlenen 60 kişilik Rus tur rehber grubundan üçüncü ölüm haberi geldi. Bodrum’da alkolden zehirlenen üçüncü Rus rehber Moskova’da öldü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
3'üncü Rus rehber de hayatını kaybetti...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 27 Mayıs akşam üzeri düzenlenen yat gezisinde zehirlenen 60 kişilik Rus tur rehber grubundan üçüncü ölüm haberi geldi. Pazartesi günü Moskova’ya dönen 1989 doğumlu tur rehberi Marina Şevelyova kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polis kaynakları yaptıkları açıklamada, “Moskova Domodedovo havalimanına gelen Şevelyova evine gitti. Sonra yakınları onu acil olarak hastaneye kaldırdı” dedi. Şevelyova’nın aynı gün öldüğü, ancak resmi açıklamanın Çarşamba günü yapıldığı kaydediliyor.

Rus rehber grubunda yer alan 1983 doğumlu Maria Şalyapina ve 1991 doğumlu Aygül Zalayeva Türkiye’de hastanede yaşamlarını yitirmişti. Antalya’da hastanelerde 5 ayrı Rus rehberin daha tedavi gördüğü ve ikisinin durumunun da kritik olduğu belirtiliyor.

Antalya’da bulunan Rusya başkonsolosluğu yetkilileri Türkiye savcılığının yat sahibi ve organizatörlerle ilgili adli süreci başlattığını duyurdu. Rusya turizm ajansı Rosturizm, Türkiye’nin hastanede tedavi gören rehberlerin sağlık giderlerini karşılayacağını açıkladı.

Ria Novosti’ye konuşan Rosturizm sözcüsü, “Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı zehirlenen tüm turistlerin masraflarını karşılıyor. Buna hasta yakınlarının Türkiye’ye ulaşım, konaklama ve diğer hizmetler de dahil” bilgisini verdi.

Rus basınına konuşan gemide bulunan rehberlerden bir kısmı, yanlarında hiç bir alkol getirmediklerini, sadece gemide verilen içkileri tükettiklerini savundu. Yat turunda bulunan Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan ve İngiltere uyruklu rehberler de ise zehirlenme vakası görülmedi.

Rusya ve Türkiye oluşturdukları çalışma grubu ile Rus turistlerin güvenliği için gerekli önlemlerin artırılmasını kararlaştırdı. Buna göre turizm acentaları ve oteller yasal içki ve sigaraların nereden alınabileceği konusunda müşterilerini bilgilendirecek. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.