250 bin Rus polis ve ailesi tatile geliyor

Turizmciler, seyahat yasakları kalkan Rus polis ve ailelerini ağırlamaya hazırlanıyor.

10/07/2019 12:04
250 bin Rus polis ve ailesi tatile geliyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı sektörde üste yaşanan derin krizlerin sonrasında turizmde yeni yeni toparlanmanın başladığını, Ağustos ayından itibaren de 250 bin Rus polis ve ailesinin gelmesini beklediklerini açıkladı.

Türkiye'ye en çok turist gelen ülke sıralamasında Rusya’nın başı çektiğini, bu ülkeyi Almanya, Ukrayna ve İngiltere’nin takip ettiğini söyleyen AKTOB Başkanı Yağcı, yıl sonunda Türkiye’ye gelen turist sayısının 50-52 milyona ulaşacağı tahmininde bulundu.

Bu sene 50-52 milyon turist ve 34-35 milyar dolar gelire ulaşabiliriz

Yağcı, 2014’te 46 milyon ile turist sayısında rekor kırılmışken, 34.5 milyar dolar da gelir elde edildiğini anımsattı. Yağcı, “Bu sene 50-52 milyon turist ve 34-35 milyar dolar gelire ulaşabiliriz. İstenmedik olaylarda hem turist sayısı hem de gelir hızla düşerken ne yazık ki iyileşmeler aynı hızla olmuyor. O nedenle turist sayısında rekor kırsak da gelir artışımız aynı hızda değil” dedi.

Rusya İçişleri Bakanlığı’nın 2014’te polis ve aileleri için Türkiye’yi tatil yapmaları yasak ülkeler listesinden çıkarması sonrası gelişmelerin sorulması üzerine Yağcı şöyle yanıt verdi:

“Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yasağın kaldırılması henüz turizme sektörüne yansımadı. Bunun etkilerini ancak Ağustos ortasından itibaren görmeye başlayabiliriz. Çünkü izinler, tatilin programlanması derken Rus polislerin Türkiye’ye gelmesi Ağustos ortalarını bulur. Bu yıl 250 bin civarında Rus polis ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.