22 ülkenin Turizm Bakanı Bursa’da toplanacak...

Bursa Valiliği ve Arap Birliği Turizm Teşkilatı tarafından 2012 yılı Nisan ayı içinde Arap ve Türk alemini bir araya getirecek büyük buluşma Bursa’da yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
22 ülkenin Turizm Bakanı Bursa’da toplanacak...

Arap Birliğine üye 22 ülkenin turizm bakanlarının ve prenslerin katılacağı buluşma sayesinde, Arap Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkiler daha da artacak. Arap Birliği Turizm Teşkilatı’nın Bursa’nın 2013 yılında ana destinasyon merkezi olmasına karar vermesinin ardından Bursa’da büyük bir hazırlık başladı. Bursa Valiliği ve Arap Birliği Turizm Örgütü arasında 2012 Nisan ayında büyük bir buluşmanın yapılması planlanıyor. Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Buluşma hazırlıkları sürerken Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Vali Harput, Arap ve Türk turizmi için büyük bir buluşmaya Bursa’nın ev sahipliği yapmasının önemli bir olay olduğunu dile getirerek, “2013 yılında Arap Birliği, Bursa’yı turizm ana destinasyonu ilan etti. Öncelikle 2012 yılındaki büyük buluşma yapacağız. Bu ziyarette bu program ile ilgili detayları konuşacağız” dedi.

Türkiye’de ilk defa 22 Arap ülkesinin turizm bakanının Bursa’ya geleceğini dile getiren Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “22 Arap ülkesinin turizm bakanı Bursa’ya gelecek. 20 gün kadar önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu izah ettim. Sayın Başbakanımız böyle bir organizasyonun Bursa’da yapılmasının Bursa ve Türkiye için önemli olacağını söyledi.

Bu organizasyona bizzat katılarak şereflendireceklerini söylediler. Özellikle Türkiye ve Arap alemi arasındaki bu güzel buluşmada, iki bölge turizmcileri bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak. Türkiye ve Arap alemi arasında çok yönlü gelişmelere de kapı açılacak. Bu organizasyon sayesinde Bursa’nın en iyi şekilde tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu program, sadece bir kere olarak kalmayacak. O bakımdan ilk olması bakımından da önem arz ediyor.”
 
Bursa’nın kendileri için önemli olduğunu dile getiren Fehaid ise, Arap ülkeleri için bu turizm buluşmasının önemli olacağını ifade ederek, “Mensubu olduğumuz Arap Birliği de büyük bir heyetle buraya katılacak. Birçok turizm bakanı ve prens, ülkenin ileri gelenleri bu heyecana ortak olacak. İki bölgeye yapılması planlanan yatırımlar da konuşulacak. Bahreyn ve Kuveyt Kralı’na bu konuyu izah ettim. Arap dünyası ile Türkiye’nin turizm ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamaya hazır olduklarını söylediler. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da bu programa iştirak edecek” şeklinde konuştu..

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.