22 Avrupa kentinden Airbnb'ye karşı hareket

Avrupa'dan 22 kent Airbnb ve diğer kısa vadeli tatil kiralama platformlarına karşı katı kurallar getirilmesi için Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu.

21/09/2020 21:25
22 Avrupa kentinden Airbnb'ye karşı hareket

Belediyeler söz konusu platformlar yüzünden emlak fiyatlarının arttığını, halkın da kiralık ev bulmakta zorlandığını ileri sürüyor.

Euronews'te yer alan habere göre, Paris, Barselona, Floransa ve Berlin'in de aralarında bulunduğu 18 turistik kentlerin temsilcileri söz konusu sitelerle ilgili yeni bir yasal çerçevenin getirilmesi için AB Rekabet Komiseri Margrethe Vestager ile görüştü.

Bazı şehirler kısa kiralamalara sınırlama getirdi  

Bazı şehirler kısa kiralamalara sınırlama getirdi ve yasa dışı kiralamalarla mücadele kararı aldı. Ancak AB nezdinde bir yasal çerçeve oluşturulmadan Airbnb gibi şirketlerle mücadele etmenin mümkün olmayacağı düşünülüyor.

Paris şehri geleneksel konut kiralama şirket statüsünde çalışmadıkları için Airbnb ve Wimdu’ya dava açmıştı. Ancak geçen aralık ayında Avrupa Adalet Divanı Fransa'nın talebini geri çevirdi.

Kiracılara yıllık gecelik konaklama sayısı sınırlandırması talep ediliyor

Eurocities ittifakı AB'nin, Vestager'ın ofisi tarafından hazırlanan Dijital Hizmetler Yasası'nın bir parçası olarak, kira verilerini yerel makamlarla paylaşmaları için AB'nin platformları zorlamasını istiyor. Ayrıca, kiracılara yıllık gecelik konaklama sayısı sınırlandırması talep ediliyor.

Söz konusu şirketler ise, ev kiralamadıklarını sadece konut sahipleri ile kiracıları buluşturduklarını ileri sürüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.