2018’in istihdam şampiyonu turizm sektörü

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, 2018 yılında en hızlı büyüyen sektörün turizm olduğunu, bu sektörü bilişim ve ihracatın izlediğini söyledi. Uysal, inşaat sektörünün ise yüzde 12 küçüldüğünü belirtti.

13/11/2018 11:58
2018’in istihdam şampiyonu turizm sektörü

Türkiye’nin ilk internet ve İnsan Kaynakları Platformu olan Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal 2018 yılının ilk 10 ay ve 2019 yılında öngörülen istihdam verilerini açıkladı. Oğuzhan Gültekin imzalı haberde Fatih Uysal, “Elimizdeki  raporlarda ve belirtilen işsizlik oranı 10,8 olarak görünüyor. Ancak yeni ekonomik programda belirtilen yılsonu işsizlik oranını biz de yarım puan artışla 11,3 olmasını bekliyoruz” dedi.

İlk on aylık süre içerisinde bazı sektörlerde artma yaşanırken bazı sektörlerde de düşüş gözlemlendiğine değinen Fatih Uysal, “2018 yılının ilk on aylık süresi içerisinde en çok büyüyen sektörlerin başında turizm geliyor. Tabii ki yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle her sektör farklı etkilenebilir. Turizm sektörünü, bilişim ve ihracat sektörleri takip ediyor. Bunların tam tersine düşüş yaşayan sektörlerin başında ise, yüzde 12 oranında gerileyen inşaat sektörünü görüyoruz. Ayrıca perakende ve hizmet sektörlerinde de düşüş gözlemledik” diye konuştu.

2018 yılında en çok eleman aranan sektörler

Ayrıca 2018 yılında en çok eleman aranan sektörleri de belirten Uysal, “Yeni ilan sayısında artış yakalayan pozisyonlar, İhracat Satış Sorumlusu, Aktif Satış Temsilcisi, İhracat Uzmanı, Tercüman/ Çevirmen, İş Geliştirme Uzmanı, Finansal Kontrolör, Tıbbi Mümessil, Web Yazılım Uzmanı, Bilgisayar Mühendisi, Yazılım Mühendisi.

En çok artış gösteren pozisyon yüzde 368 artışla  Aktif Satış Sorumlusu, yüzde 112 artışla Demi Şef, yüzde 106 ile Optisyen, yüzde 91 ile İş Güvenliği Uzmanı, yüzde 84 ile SAP Uzmanı eleman aranan  pozisyonlardır. Ayrıca en çok iş ilanı yayınlanan şehirler de  İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Tekirdağ, Adana” şeklinde sıraladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.