2018’de en ucuz uçak bileti kaç TL'ye satıldı?

2018 yılında kullanıcılarını 150 ülkede 742 farklı destinasyona uçuran uçak bileti sitesi Enuygun.com'da en ucuz bilet 34,99 TL’ye satıldı.

07/01/2019 20:38
2018’de en ucuz uçak bileti kaç TL'ye satıldı?

Enuygun.com’un 2018 yılı verilerini açıklayan Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Geçtiğimiz yıl, ayda 15 milyondan fazla ziyaretçi uçak bileti satın almak için Enuygun.com’u ziyaret etti. Kullanıcılar 150’den fazla ülkeye ve 742 destinasyona uçak bileti satın alırken, bu seyahatlerinde 264 farklı havayolunu kullanmayı tercih etti.

2018 verilerine göre yurt içinde otobüs biletinden bile ucuz 34,99 TL’ye bilet satın alınırken, en pahalı biletin tutarı 30.786 TL oldu. İstanbul’dan Şangay’a uzanan, son dakika ve business class bir biletin fiyatı bu kadar yüksek olabiliyor” dedi.

En uzun uçuş 39 saat

Uçak bileti fiyatlarında ilginç istatistiklerin çıktığına dikkat çeken Hacıbayramoğlu, “Örneğin en kısa süreli uçuş bileti 39 dakikayla Kırgizistan’ın Oş şehri ile Bişkek kenti arasındaki seyahat için alınırken, en uzun süreli uçuş bileti Çin’in Şangay kentinden ABD’nin Los Angeles şehrine alındı ve bu yolculuk 39 saat sürdü” açıklamasını yaptı.

En çok uçuş Sabiha Gökçen’den

Enuygun.com kullanıcıların en çok İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan uçuşları tercih ettiğine dikkat çeken Hacıbayramoğlu, “Havayolu firmaları Sabiha Gökçen’den yapılan uçuşlara daha çok kampanya yapıyor ve buradan yurtdışına yapılan uçuşlarda artış gözlemlendi.

Enuygun.com’dan bilet satın alınan en yoğun destinasyon ise, İstanbul Sabiha Gökçen’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı uçuşları oldu. Bilet satın alanların yaklaşık %89’u yetişkin kategorisinden bilet alırken, 65 yaş üstü kategorisini seçenlerin oranı %1’de kaldı” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.