2016'yı test eden Rus turist, Türkiye'den vazgeçmez

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye'nin 2023'e sağlam bir vizyonla gittiği ve koronavirüs darboğazından da çıkılacağını belirterek, "Covid-19 salgını beklendiği gibi yaz aylarında etkisi geçince pazarda farklı bir görünüm sunacaktır" dedi.  

04/04/2020 11:54
2016'yı test eden Rus turist, Türkiye'den vazgeçmez

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Antalya'da da en çok turizm sektörünü etkiledi. Ülkelerin salgının yayılmasını önlemek için sınırlarını kapatması nedeniyle oteller bomboş kaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, koronavirüs salgını nedeniyle, petrol fiyatları düşüşü gibi talebi ciddi biçimde etkileyen olaylar dizisinden geçildiğine işaret ederek, "Sanırız 2020'de turizm, dünya genelinde yaşadığı sıkıntının paralelinde, ülkemiz turizminde de farklı bir manzara çizecek" dedi.

SEKTÖREL UYUM

Türkiye'nin 2023'e sağlam bir vizyonla gittiğini belirten Erkan Yağcı, "Önümüze koronovirüs endişesi gibi ciddi darboğazlar da çıkacaktır. Bu kaçınılmaz. Ama Türkiye, yaşananlara, bu kez farklı bakmaktadır. Çünkü elimizde bir master plan, TTGA ve sektörel uyum vardır. 2020 yılının başında yaşanan ve tüm pazarları etkileyen, Covid-19 salgını beklendiği gibi yaz aylarında etkisi geçince pazarda farklı bir görünüm sunacaktır" diye konuştu.

Bu yaz aylarında elinde politika seti olmayanların, ciddi gel-gitler yaşayacağına işaret eden AKTOB Başkanı Yağcı, "Biz ise Vizyon 2023'ü hatırdan çıkarmadan ilerlemek zorundayız. Elbette bu örnek çalışmaların meyveleri 2020 ve sonrasında daha net alınacaktır" dedi.

TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEK

Ancak o zamana kadar tüm sektör firmalarının vakur davranışı terk etmemesi gerektiğini dile getiren Yağcı, "İstikrar Kalkanı Paketi de aslında bu olumlu tavrın başlangıcı ve kısa vadeli sonucudur. Unutmayalım ki, virüsten dolayı oluşacak kayıp, tüm destinasyonların kaybı olacaktır. Türkiye bu süreçten çıkıldığında, hedeflerine ulaşmak için, göreceli desteklerle yoluna devam edecektir" dedi.

2020, 2023'Ü İŞARET EDİYOR

Ana pazarımız Rusya'da virüsün dışında gelişen jeopolitik durumların, pazarın itici gücü olabileceğini de kaydeden Erkan Yağcı, "Yine bu durumda, 2016'yı tecrübe eden ve Türkiye dışında gittikleri yerlerden aradıklarını pek de bulamayan turistlerin daha rasyonel davranacaklarını beklemek hayalcilik değildir. Yani yaşamakta olduğumuz 2020 yılı tüm değişkenleri ile Vizyon 2023'ü işaret etmektedir" yorumunu yaptı. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.