2012'yi % 5 zamlı satıyoruz...

2012 sezonunu şimdiden satmaya başlayan yabancı tur operatörleri, yaklaşık yüzde 5 zam yaptı. Yeni oluşan fiyatlarla Türkiye'nin ucuz algısının kırıldığı belirtilirken en çok zammı gören Polonya oldu. Polonyalılar gelecek yıl Türkiye’de tatile % 15 daha fazla para ödeyecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2012'yi % 5 zamlı satıyoruz...

Yazın bitmesine sayılı günler kala yabancı tur operatörleri ile Türkiye'nin kıyı bölgelerinde hizmet veren oteller arasında 2012 yılına yönelik oda kontratlarının tamamına yakını imzalandı. İngiltere ve Almanya pazarları için hazırlanmaya başlayan ön kataloglarda artan ilgi nedeniyle Türk otelleri bu yıla göre yüzde 3 ile 5 daha pahalıya satılacak.

Fiyatların aynı oranda yurtiçi tatil fiyatlarına etki etmesi bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gürel Aydın, döviz kurunun son zamanlarda gösterdiği hareketlenme sayesinde fiyat artışının 2012 için yüzde 3 ile 5'lerde kaldığına dikkat çekti. Aydın, “Yüzde 30'a varan kurdan dolayı kazancımız oldu. Aslında fiyatlar daha çok artacaktı ama tur operatörleri artan kuru gösterip bizi buna razı ettiler” diye konuştu.

POLONYALIYA YÜZDE 15 ZAM...

Yeni oluşan fiyatlarla Türkiye'nin 'ucuz turizm ülkesi' algısını kırdığına dikkat çeken Aydın, “Artık Yunanistan'da yenilen bir yemeğin faturasının 2 katına Türkiye'de yemek yiyemiyorsunuz. Bunlar kaliteli tatil ve fiyat artışları açısından elimizi güçlendiriyor” dedi. İmzalanan kontratlar içerisinde en fazla zammın yüzde 15'lik artışla Polonyalı turiste yapıldığını belirten Gürel Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdiye kadar ayakları alışsın diye Polonyalı turistin tatil fiyatlarına hiç zam yapmadık. Ancak bu ülkeden gelen turist sayısı artınca biz de zam yapmak zorunda kaldık.”

"İÇ PİYASA FİYATI KASIMDA BELLİ OLUR"...

2012 için Almanya ve İngiltere gibi dev pazarlara yönelik acentelerin ilk tatil kataloglarını hazırlamaya başladığını belirten TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “Ön satışlar başladı. Burada Türkiye'nin yine öne çıktığını görüyoruz” diye konuştu. Barut, iç piyasaya yönelik tatil kontratlarının ise kasım ayında biteceğini belirterek, “Erken rezervasyon kampanyası Türkiye'de geç başlıyor. Yabancıların şimdiden satışa çıkardığı kıyı tatil bölgelerinin fiyatları kasımda belli olacaktır” dedi. (Ünsal Ereke-HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.