2012, turizmin kader yılı olacak...

Alman Commerzbank, 2012 yılının dünya turizm sektörü açısında bir kader yılı olacağını, sonraki yılların gidişatının belirleneceği bir dönem olacağını, yaptığı uzun soluklu bir araştırma sonucu yayınladığı raporla ortaya koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2012, turizmin kader yılı olacak...

Almanya’nın en önemli bankalarından biri olan Commerzbank, Avrupa genelindeki borç krizinin 2012 yılında zirve yapacağından endişeleniyor. Rapora göre ABD’deki bankalar sorunu, Çin’deki büyümenin yavaşlaması ve Japonya ekonomisinin belirsizliği, turizm sektörünü ciddi şekilde etkileyecek.

Buna göre 2012’de sıkıntı yaşayabilecek ABD, Avrupa, Çin ve Japonya’da yaşayanlar, dünya turizm hareketinin yüzde 85’ini teşkil ediyor. Commerzbank Dünya Ekonomileri Uzmanı Jutta Kayser-Tilosen, “2012 küresel turizm sektörünün gidişatı, önemli ölçüde Euro bölgesine bağlı. Ancak küresel turizmi etkileyecek diğer kaynak pazar bölgelerinde de durum iç açıcı değil” diyor.

Stuttgart kentinde düzenlenen CMT 2012 Turizm Fuar’ında dün tanıtılan ‘Reisebarometer’ isimli raporun açıklanmasında konuşan Kayser-Tilosen, Euro bölgesindeki tek istisnanın Alman tatilcilerin olacağını belirtti: “Alman tatilciler 2011 yılında yurtdışında tatil amaçlı yaklaşık 60 milyar Euro harcadılar. Bu rakamın 2012’de 62 milyar Euro’ya çıkması bekleniyor.”

Kayser-Tilosen’e göre, Almanya’nın turizm gelirleri de 2012’de yüzde 3’lük artışla 28,2 milyar Euro’ya çıkacak. Rapora göre 2012 yılı, birçok sektör temsilcisi için kader yılı olacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.