2011'in en gözde gemi turu rotaları...

Uluslararası Cruise Hatları Endüstrisi Birliği (CLIA), bu yıl gemi turlarında yıldızı parlayacak rotaları belirledi. Buna göre 2011’de gemi turuna çıkacak 16 milyon gezginin en fazla tercih edeceği ilk üç destinasyon Alaska, Avrupa ve Karayipler şeklinde sıralanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2011'in en gözde gemi turu rotaları...

Bu yıl 16 milyon kişi gemi turunu tercih edecek. Söz konusu raporda bu artışın 2010’a göre yüzde 6.6’ya denk olacağı açıklanıyor. Uzmanlar, tatilcilerden gelen talebin sürekli devreye alınan yeni dev gemilerle karşılandığını ve bu alanda bir sorun yaşanmadığının altını çiziyor.

 

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun derlediği bilgilere göre raporda ayrıca, toplam gemi turistinin yüzde 75’inin Amerikalı ve Kanadalılar’dan oluştuğunu  vurgulayan uzmanlar, geriye kalan yüzde 25’lik kısmı ise Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesindeki gezginlerin oluşturduğu ifade ediyor.

 

CLIA uzmanları, yeni pazar olarak gördükleri Çin, Brezilya ve Rusya’dan aile gruplarının rezervasyon yaptırma trendinin hala devam ettiğini söylüyor. Uzmanlar gemi turlarındaki diğer trendleri ise şöyle özetliyor: “Gemi turlarında Avrupa’da kısa turu tercih trendi sürüyor. Akşam yemekleri için de artık demir atılan yerlerin yerel lezzetlerinin tadılması amacıyla gemi dışındaki özel restoranları tercih trendi gelişiyor.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.