2011’de Avrupalı futbol takımları, Antalya için kuyruk olacak...

Türkiye’ye kamp yapmaya gelen Avrupa futbol takımlarının sayısında 2011 yılında yüzde 20 oranında bir artış bekleniyor. Özellikle Avrupa pazarında bir patlama beklediklerini belirten Limak Atlantis Genel Müdürü Sarıkaya, “Şuan bile sahası olup, boş olan hiçbir otel yoktur, bu nedenle gelecek yıldaki artışa tesislerin şimdiden önlem alması gerekiyor” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2011’de Avrupalı futbol takımları, Antalya için kuyruk olacak...

Emel EVCİN/Turizm Aktüel-ANTALYA

Kış sezonun alternatif turizmi olan futbol turizmi ile Antalya, son yıllarda hızlı bir yükselişe geçerek dünya sıralamasında ilk ona yükseldi. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Asya´dan çok sayıda futbol takımının devre arası kamp çalışmaları için tercih ettiği Belek, bu yıl da ünlü futbol takımlarını ağırlamaya devam ediyor. Geçen yıllarda bin 200 takımı ağırlayan Antalya’da bu pazarın yüzde 10 talebini Limak  İnternational Hotels karşılıyor. Limak Atlantis Genel Müdürü  Dinçer Sarıkaya, futbol turizmi yapan Belek ve Lara bölgesinde toplam 70-80,  Side ve Kemer’i dahil olmak üzere 130-140 civarında saha olduğunu hatırlatarak son yıllarda bu tesislere çok fazla talebin olduğunu belirtti.

Futbol turizminin ciddi emek ve yatırım isteyen bir iş olduğunu ifade eden Limak Atlantis Genel Müdürü Sarıkaya, “Bizim otellerimizde alternatif turizm dediğimiz futbolda olduğundan kış sezonunda bizde açık oteller arasındayız. Bu alan kışında istihdama neden oluyor. Kışın kapatıp tekrar personel almak zorunda kalmıyoruz. Gerçekten bu konuda Antalya’da önemli bir pazar var, gelen takımların yaklaşık yüzde 10’unu biz karşılıyoruz. Şuan Atlantis olarak 40 takım ağırlıyoruz, Arcadia ile birlikte 120 takımı bulacağız. Futbol turizmi otellerin hayatlarını sürdürebilmeleri için turizmde iyi bir ayak oluşturdu. Ayrıca bu yöredeki futbol sahaları, Avrupa’daki mevcut sahalardan daha iyi konumda. Bölgede hava şartlarının Avrupa´ya göre daha iyi olması da devre arası kamp çalışmaları için Antalya’nın tercih edilmesinde önem taşıyor” diye konuştu.

“Sahası olup ta boş olan hiçbir otel yok”...

 

Son yıllarda kış sezonunun canlı geçmesini sağlayan futbol turizminin, 2011 kışında kapasitesini daha da artıracağını ifade eden Sarıkaya, yüzde yirmi oranında artış beklediklerini söyledi. Gelen takımların yaklaşık yüzde 60’nın Rus takımı olduğunu belirten Sarıkaya, 2011 yılındaki artışın Avrupa takımlarının gelmesiyle oluşacağını söyledi. Bir futbol takımın yaklaşık otelde 1 ile 2 hafta arasında konakladığını belirten Sarıkaya, takımların günde iki antrenman yaptıklarını dile getiriyor. “Şuanda sahası olup, boş olan hiçbir otel yoktur” diyen Sarıkaya, talep ve arzın birbirini dengelemesi gerektiğini ifade ediyor.

Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürüyor; “Bize daha çok 2 lig Rus takımları geldi. Tabiî ki geçen yıllarda Arjantin’den bile önemli takımlar gelmişti. Bu takımlar diğer takımlara da kapı açtı. Avrupa takımlarıyla yapılan ciddi anlaşmalar var bu yıl. Önümüzdeki sene kış periyodun da ciddi bir artış sözkonusu olacak o yüzden sahası olan otellerin daha tedbirli olmasını  gerekiyor. Almanya’da özellikle 2.nci lig takımlarında ciddi bir Türk oyuncu furyası var. Çalıştıkları acentelerde önemli büyük Türk acenteler hem onların etkisiyle hem de verilen hizmetlerden kalınan memnuniyetten dolayı bir artış var. Devamlı bir artış vardı ancak yeni sezonda bu artış çok fazla olacak. Avrupa pazarında yeni ilaveler olacağı duyumumuz var. Gelen takımlarda arz ve talep dengesini biraz bozabilir o nedenle Avrupa pazarında bir patlama olabilir.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.