2010 yılı, oteller arasında rekabet yılı olacak...

İstanbul’un ilk, ülkemizin ikinci Yeşil Yıldız’ını alan BW The President Hotel, bu yıl da, güneş enerjisi ve yağmur toplama sistemi projeleri ile altyapı yatırımlarına devam edecek…

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010 yılı, oteller arasında rekabet yılı olacak...

2010 yılına ilişkin değerlendirmede bulunan BW The President ve BW Citadel Hotelleri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “En çok turist aldığımız Avrupa ülkeleri ve dünyada, krizin etkileri henüz geçmiş değildir.

O nedenle, fiyatlarımızı çok yükseltmeden iyi fiyat vermemiz gerekiyor. Turist talebinin üzerinde artan otel arzı nedeniyle, 2010 yılının, oteller arasında ‘rekabet yılı’ olacağını düşünüyoruz. Bu yıl ve devam eden yıllarda; satılabilir iyi fiyat belirleyen, tüketicinin gözünde imajını zedelemeyen, güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunan, aynı zamanda insan güvenliği- yangın güvenliği- hijyen güvenliği gibi süreçlerini tamamlayan oteller; rekabette daima bir adım önde olarak, kazanacaktır” dedi.

Önce yüksek fiyat verip, sonra fiyat düşürerek, ‘imaj’ zedelenmemelidir
Özellikle, kongre tarihlerinde, oda fiyatlarının, ilk önce çok yüksek verildiğini, odalar satılmayınca da fiyatın düşürüldüğünü anlatan Recep Arifoğlu, bu durumun, müşteriler gözünde ‘imaj kaybına’ neden olduğunu söyledi. 

‘Dengeli, uygun ve satılabilir fiyatın’ verilmesi gerektiğini ifade eden Recep Arifoğlu, “Bazı oteller, kongre tarihlerine, çok yüksek fiyat açıklıyor. Kongre yaklaşıp, odalar satılmayınca da, fiyatlarını düşürüyor. Bu durum da, yüksek fiyattan oda alan müşteriler üzerinde, olumsuz etki yaratıyor. Müşterinin gözünde, otelin ve hatta o destinasyonun imajı zedeleniyor. Nitekim, son 24 saat içerisinde rezervasyonu iptal etme hakkı bulunan müşterilerin çoğu da,  yüksek fiyattan satın aldığı rezervasyonunu iptal ederek, yeniden düşük fiyattan oda alıyor veya imkanı varsa, başka bir otelden rezervasyon yaptırmayı istiyor” diye konuştu.


Makul fiyat artışlarının, kongreler ve toplantılar sırasında yaşanabileceğine değinen Recep Arifoğlu, bu dönemlerdeki sürecin yönetilmesi konusunda şunları söyledi:
“Tüm dünyada, fuarlar, kongreler, spor aktiviteleri sırasında, otel fiyatları yukarıya çıkmaktadır ve bu da doğaldır. Ancak, artışın makul seviyede olması önemlidir. Mesela, üst limit olarak 300 Euro fiyat belirleyen bir otelin, son birkaç gün kala fiyatını 3 bin Euro’ya çıkartması, kongre için yurtdışından gelecek turistlerin gözünde olumsuz bir imaj yaratacaktır. Kentteki bu tür uluslararası organizasyonların öncesinde, otellerin ilk önce satılabilir dengeli bir fiyat açıklaması lazımdır. Sonrasında, odalar dolmaya başlayınca, kademeli olarak küçük artışlarla fiyatın yükseltilmesi gerçekleşebilir”

Yakın komşumuz olan ülkelerden gelecek turist sayısında artış yaşanacak
Bu yılın, geçtiğimiz yıla oranla daha iyi bir yıl olacağını kaydeden Recep Arifoğlu, ancak global krizin etkilerinin dünyada henüz geçmediğini, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği nedeniyle de, çok büyük bir beklenti içinde olunmaması gerektiğini söyledi.
2010 yılının İstanbul için çok büyük bir avantaj olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, daha fazla turistin kentte ağırlanması için sürdürülebilir bir fiyat politikasının benimsenmesi gerektiğini yineledi.
Genellikle, Amerika ve Avrupa ülkelerinden turist beklenmesine rağmen, son yıllarda yakın komşularımız olan ülkelerden gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Recep Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sektör olarak genellikle, Amerika ve Avrupa ülkelerinden turist bekliyoruz. Oysa, son birkaç yıldır, komşumuz olan ülkelerden ciddi artışlar ile turist almaya başladık. Mesela, Ocak ayı içerisinde, Suriye’de katıldığım bir toplantı sırasında, Suriyelilerin, özellikle İstanbul’u görmeyi istediklerini gözlemledim. Gelecek 3 yıl içerisinde, İstanbul’a gelecek turist sayısının 5/1’ni, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Ülkemizdeki acentelerin, bu bölgelerde çalışma yapması önemlidir”

‘Güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine’ yatırım yapılacak
İstanbul’un ilk, ülkemizin ikinci YEŞİL YILDIZ’ını alan BW The President Hotel’in, bu yıl da altyapı yatırımlarına devam edeceğini belirten Recep Arifoğlu, şunları söyledi:
“İstanbul’un ilk, ülkemizin ikinci ‘Yeşil Yıldız’ alan oteli olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Son birkaç yıldır, altyapıya yaptığımız yatırım 5 milyon doları geçti. Zira, yatırımlarımız buraya kadar değildir. Daima, yenilenen teknolojiye, en hızlı ayak uyduran oteller arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu yıl ‘güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine’ yatırım yapacağız. Özetle, yaptığımız altyapı yatırımın ardından, hem İstanbul’un ilk ‘Yeşil Yıldız’ alan oteli olduk, hem enerji maliyetimizi % 40 azalttık”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.