2010 ve 2011 yılları 'All Inclusive Yılları' olacak...

2010 ve 2011 yılının en belirgin trendini inanılmaz artış rakamları ortaya koyuyor: Ne olursa olsun, 'Herşey Dahil' olsun. Alman piyasasında inanılmaz bir şekilde, "Herşey Dahil" talep patlaması yaşanıyor. Almanlar bu konuda kararlarını vermiş görünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010 ve 2011 yılları 'All Inclusive Yılları' olacak...

Bu konuda en büyük patlamayı yaşayan şirketlerden biri, Alman Holidaycheck.de sitesi. Site, uzun yıllardır Alman piyasasında faaliyet gösteren en büyük online seyahat acenta ve tur operatörlerinden biri. Holidaycheck.de online seyahat acentası, dün yaptığı açıklamada, HD taleplerinde yüzde 80’i aşan artışlar kaydettiğini belirtti. Site, özellikle Türkiye ve Mısır’ın bir talep patlaması yaşadığını rakamlarla ortaya koydu.

 

Holidaycheck tatil uzmanı Günter Mauthe, Türkiye’ye özellikle değinerek, “HD deyince Alman tatilcilerin aklına öncelikle Türkiye ve Mısır geliyor. Özellikle Türkiye’deki 4 ve beş yıldızlı HD otellerinin kaliteleri artık tartışılmıyor. Türkiye bu alanda dünyada lider ülke durumunda. Mısır son yıllarda toparlandı” dedi.

 

Mauthe, Holidaycheck acentasının satışlarındaki rakamlarla ilgili inanılmaz artışları ortaya koydu: “Sitemizdeki 2009 satışlarında, Türkiye’deki HD otellerinin satışı, 2008 yılına göre yüzde 51 artış gösterdi. Mısır için bu rakam yüzde 56. Ama asıl şaşırtıcı olan artışı bu sene yaşıyoruz. 2010 yılının ocak ayındaki Türkiye HD otellerine talep, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 arttı.”

Ya İspanya?

“İspanya bu artış rakamlarına yaklaşamıyor bile. Müşterilerimiz istikameti gösterdi: 4 veya beş yıldız HD olacak. Ancak ispanya’nın bu yoğunlukta HD otelleri yok. İspanya, HD arzını çoğaltmamakta direniyor” diyen Mauthe, “2010 yılı, HD yılı olacak” diye sözlerine devam etti.

 

Türkiye çok farklı...

 

Mauthe, Türkiye’nin çok farklı bir konuma sahip olduğunu ve bu konumuyla önümüzdeki yıllar için büyük bir avantaja sahip olduğunu söyledi: “Tüketicinin önceleri HD konseptinin hizmetteki kaliteyle oranı ile ilgili şüpheler vardı. Türkiye, gerçek 4 ve 5 yıldız resort kalitesini, HD ile birleştirebileceğini ispat etti. Sitemizin tatil değerlendirme sayfaları bunu açıkça gösteriyor.

307.00 okuyucumuzun 2009 yılında yaptığı “Holidaycheck Award 2010 – ‘Dünyanın en iyi 99 Oteli” sıralamasında, Türkiye’den 38 otel girdi. Bu rakam, diğer ülkelerden çok daha fazla. Bundan daha iyi bir ispat olur mu?” Mauthe, bu trendin ve Türkiye’nin kalite ispatı, 2010/11 yıllarında, Türkiye’nin en büyük kozları olacağını söylüyor. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.