2010'da Rus turist mi, Alman turist mi?

Aktürk Hotels Group Night Coordinatör'ü olan aynı zamanda Time Turkey haber editörü " Recep Arısoy " Rusya Pazarındaki gelişmelerden yaşanabilecek sorunları açıkladı. Recep Arısoy açıklamsında İstanbul otelcilerini 2010'da çok büyük sorunlar bekliyor dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010'da Rus turist mi, Alman turist mi?
Recep Arısoy bu konu ile ilgili duyduğu endişelerini şöyle açıkladı. 1970’li yılların başından bu yana, Türk turizminin kalbi olarak bilinen Antalya bölgesini ziyaret eden turistler arasında hep ilk sırayı Almanlar almıştı. Almanlar 2009 yılında ilk defa Antalya’ya akın eden Rus turistlerin gerisinde kaldılar. Rusya’da, pasaport almanın kolaylaştırılması ve otelciler tarafından ucuz tatilin sunulması, milyonlarca kişiye ilk kez Rusya’dan Türkiye’ye yönelik talepte adeta patlama yaşandı.
 
Rusya Pazarında 2009 yılına göre 2010 yılında %10 - %15 artış bekleniyor. “Rublen’nin giderek değer kazanması Rusyada ekonominin hızlı yükselişi bu beklentileri doğruluyor. Rusya pazarında 2010 yılında 2009’a göre pazarın % 25 lere kadar büyüyecek olması Almanya pazarı ile çalışan yatırımcıları korkuttu. Türkiye de Rus turistlere, Alman turistlerin tepkisi halen hafizalarımızdan silinmiş değil. Dünya basınında ve Alman bulvar gazetesi bild'e Almanların yaptıkları açıklamalar, Alman pazarının düşüşüne Rus pazarındaki artış açık bir neden. Ayrıca Türk basınında Alman turistler ile Rus turistleri kıyaslama yaparak manşet haberler yapmaları, Almanya pazarında bardağı taşıran son damlalar oldu. 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkenti ve Türk Turizm yatırımcıları milyonlarca dolar yatırım yaparak otellerini yenilediler. Rusya pazarından gelen haberler tüm yatırımcıları ve otelcileri endişelendiriyor. Rus pazarında bu gelişmeler yaşanırken Alman pazarındanda olumsuz haberler alınıyor.

2010 Yılında Almanya pazarı için büyük tur operatörleri arasındaki fiyat rekabeti hızlanmış olarak görünüyor. Açıklamalarda fiyat düşüşleri ön plana çıkıyor. Rezervazyon girdileri 2008 yılının üzerinde seyretse de küçük artışın 2010 yılında eksiye dönebileceği korkusu var.Ayrıca 2010 yılındaki Rusya pazarının Türkiyede yükselişine Hollanda, İngiltere,Fransa ve İspanya halkının sıcak bakmadığı gözlemleniyor. 2008 ve 2009 yılında sultanahmet, Beyazıd ve Laleli bölgelerin de yaşanan huzursuzluklarda buna işaret. Rus turistlerin eğlenceye düşkün olmaları, otellerde çok gürültü yapmaları, disco ve barlardaki kavgacı tutumları Avrupalı turistleri bayağı rahatsız etmişti.

Asıl korkulanlar ise otelcilerin Avrupalı turist ile Rus turisti aynı yerde ağırlamakta bayağı zorlanacak gibi görünüyor olması. 2010'da otel satış departmanlarının önüne büyük sorun olarak çıkacak bu gelişmeler. Otelciler’in Restaurant, Disco ve Bar gibi departmanları, ayrıca eğlence merkezlerinin de bu tür sorunlarla karşılaşacakları kaçınılmaz olacak. İstanbul otelcilerinin şimdiden bu konulara hazılıklı olmaları ve önlem almaları gerekiyor. Bu konuda yetkililerede çok iş düşüyor tabiki. Kaynak: Time Turkey.Net

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.