2010'da her dört patrondan biri yurtdışına seyahat etti...

2010 yılında ülkemizdeki her dört patrondan biri yurtdışına çıkış yaptı. Yurtdışına çıkan işverenlerin yaptığı seyahatlerin %41’i iş amaçlı gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010'da her dört patrondan biri yurtdışına seyahat etti...

Konferans ve toplantı gibi konular için yurtdışına çıkışlarda artış yaşanırken, eğitim amaçlı seyahatlerde ise azalma görüldü. Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre 2010 yılı içerisinde Türkiye’de işveren statüsünde bulunan kişilerin yurtdışı seyahatlerinde önemli bir artış gözlendi. Bu seyahatlerde bir önceki yıla göre %51 artış yaşandı. Böylece 2010 yılı içerisinde Türkiye’deki dört patrondan biri yurtdışına çıkmış oldu.

 

TÜIK turizm ve işgücü istatistikleri ile www.enuygun.com verilerinden derlenen araştırmaya göre, 2010 yılında yurtdışına çıkan vatandaş sayısı bir önceki yıla göre 950 bin civarında artış göstererek 6,3 milyona ulaştı. Bu artışın %54’ü ise işverenler tarafından gerçekleştirildi. Türk işadamları 2010 yılında toplam 1,51 milyon yurtdışı seyahat gerçekleştirerek yurtdışı çıkış sayısını bir önceki yıla göre %51 oranında artırdı. Türkiye’de toplam istihdamın %25’ini temsil eden işveren sayısı 5,76 milyon civarında bulunuyor. Verilerin ortaya koyduğu bir diğer önemli nokta ise 2010 yılında Türkiye’de her dört patrondan birinin yurtdışına çıkmış olduğu.

 

En çok Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa’ya gidiliyor...

 

Enuygun.com Başanalisti Betül Sungurlu, “TÜİK verilerine göre Türkiye’de yurtdışı seyahatlerin %70’i halen aktif olarak çalışan kişiler tarafından gerçekleştiriyor. www.enuygun.com verilerine göre bu seyahatlerin büyük kısmı sırayla Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa’ya gerçekleşiyor. Toplam yurtdışı seyahatlerin yarısı ücretli çalışanlar, dörtte biri ise işverenler tarafından gerçekleştiriliyor. Bunların hepsi sadece iş amaçlı olmasa da 2010 yılı içerisinde her üç yurtdışı seyahatten biri iş amaçlı gerçekleştirilmiş bulunuyor,” dedi.

 

Patronlar seyahat giderlerini kontrol altına almak için bilet fiyatlarını karşılaştırıyor...

 

Seyahat giderlerini kontrol altına almak isteyen şirket yetkililerinin, uygun fiyatlı uçak bileti ve konaklama gibi ihtiyaçlarını bizzat kendilerinin organize ettiğini dile getiren Sungurlu, “www.enuygun.com üzerinden sunduğumuz uçak bileti fiyat karşılaştırma hizmetinden faydalanan mevcut kullanıcı profilimizin %40’ını şirketler oluşturuyor. Üstelik sadece yurtiçi çıkışlı değil, yurtdışında farklı noktalar arasındaki uçuşlar için de Enuygun.com üzerinden seçim yapılabildiğinden dolayı bu konudaki hizmetimiz giderek artan bir oranda ilgi görüyor. İşadamlarının uçak fiyatları arasında sıkı bir karşılaştırma yapmadan karar vermediğini görüyoruz. Enuygun.com olarak yurtdışı seyahat trendlerini yakından takip ediyoruz,” dedi.

 

İş dünyasının eğitim amaçlı seyahatleri azaldı...

 

Enuygun.com Başanalisti Betül Sungurlu, 2010 yılında yurtdışına çıkan işverenlerin yaptığı seyahatlerin %41’inin iş amaçlı olduğuna dikkat çekiyor: “Toplamda 619 bin civarında konferans, toplantı vb. iş amaçlı gezi yapan patronlar, bir önceki yıla göre fazladan 138 bin iş amaçlı seyahat gerçekleştirdi. Türk işadamları, gezmek için 384 bin, yakınlarını ziyaret için ise 262 bin seyahat yaptılar. Bu tür seyahatlerde bir önceki yıla göre %20 civarında artış olmasına rağmen eğitim amaçlı seyahatlerde ise azalma yaşanması dikkat çekti. 2009 yılında 18 bine yakın eğitim amaçlı yurtdışı geziye katılan işverenlerin 2010 yılında katıldıkları bu tür gezi sayısı 6 bine düştü.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.