Yüzlerce turist rehberi eylem yaptı

Koronavirüs tedbirlerinden dolayı turizm sektöründe yaşanan mali kayıp nedeniyle yüzlerce turist rehberi tepkilerini dile getiriyor.

19/09/2020 22:50
Yüzlerce turist rehberi eylem yaptı

Başkent Paris'teki Notre Dame Katedrali yakınlarında toplanan iki yüz kadar turist rehberi, Fransız hükümetinden mali yardım talebinde bulunmak için bir protesto eylemi düzenledi. Euronews'te yer alan habre göre, protestoya katılan rehber Janice Baneux, "Şu anda rehberlerin neredeyse yarısının geliri yok, hükümetten onlar için acil mali yardım istiyoruz" diye konuştu.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Fransa'da hizmet veren rehberler mart ayından bu yana alınan koronavirüs tedbirler nedeniyle zor durumda. Fransız hükümeti virüsün ülkede yayılması üzerine uygulanan, ülke ekonomisini neredeyse durma noktasına getiren ancak virüsün hızını kesen iki aylık sıkı sokağa çıkma yasakları dolayısıyla yüzlerce milyar Euroluk acil yardım harcamasında bulundu.

Bu ay başında ise yeni iş imkanları yaratmak, zor durumdaki iş yerlerini yardım eli uzatmak ve ülkeyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en kötü ekonomik düşüşten kurtarmak amacıyla yüz milyar Euroluk bir kurtarma planı açıkladı. Ancak son haftalarda ülkedeki yeni vaka sayısında görülen artış, hem virüsle mücadele hem de ekonomiyi kurtarma planlarına dair endişeleri arttırdı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.